Policija

— 1167 —

По закључивању пореских дневника Управа ће одмах наредити преписивање дневника које ће Управа по сравњењу са оригиналом оверити, без наплате таксе, и послати општинским судовима на употребу.

Инспекцијом је утврђено да многе Управе нису наређивале преписе дневника као и распореда пореских, али је такав рад неправилан и онемогућава контролу и пореску админи«страцију, јер чим рачуни оду Главној Контроли пореска власт као и општински судови остају без икаквих података о задужењу и одужењу пореза за протекле године. С тога се дневници имају за 1926. годину преписати, и то у будуће редовно радити, у противном биће шеф строго кажњен,

Напомиње се Управи да пре но што закључи дневнике за наплату пореза у 1926. год. добро прегледа да ли су све примљене суме по дневницима одужене у распоредима и регистрима и у колико то одужење није извршено одмах то. изврши, јер без одужења по распореду свих плаћених сума. никада Управа неће моћи да склопи уредно ла рачун 82 односну годину.

Исто тако Управа ће се старати да сва примања извршена до краја ове године буду укњижена и проведена кров. новчане књиге, како би се избегла свака злоупотреба и одговорност од стране те Управе.

Најзад се напомиње тој Управи да добро проучи упуство за вођење распореда задужења и одужења пореза Бр. 21.171 од 1. јуна 1925. год. и по њему тачно и у свему поступи.

(Распис од 15. децембра 1926. г. Бр. 139997.).

БЕСПЛАТНО ОВЕРАВАЊЕ ПРЕПИСА НА ОСНОВУ ЧЛ, 76. ИНВАЛИДСКОГ ЗАКОНА.

Генералној Дирекцији Пореза достављено је да извесне власти наплаћују од инвалида, као и од осталих лица која су заштићена инвалидским законом, таксу ва оверу преписа и онда када ови искључиво служе инвалидима ради задобијања извесних права, помоћи или повластица по инвалидском закону.

Како је овакав поступак погрешан и противан прописима инвалидског закона, Генерална Дирекција Пореза, на основу чл. 43, закона о таксама, даје следеће објашњење:

У чл, 76. инвалидског закона изрично је наређено да се: