Policija

~>

о

ћ

само у износу једне месечне дванаестине. Није допуштено примити плату или додатке унапред за више месеци. Таква радња кажњива је. Материјални расходи могу се трошити и преко дванастина, према указаној потреби за тај циљ.

По партији на непредвиђене потребе могу се вршити аздатци само по одлуци општинског одбора. Та партија служи за подмирење оних потреба за које буџетом није предвиђен никакав кредит или је предвиђен у недовољној мери.

ја случај, да је кредит у партији на непредвиђене потребе недовољан за подмирење једне потребе за коју кредит буџетом није предвиђен, онда је одбор општински дужан донети специјалну одлуку, којом ће вотирати потребан кредит за ту потребу. Та одбука мора садржавати образложене потребе за накнадни или вадредни кредит, суму која је потребна за нодмирење тога расхода и извор из кога ће се покрити тај расход. Таква одлука шаље се претходно Министру Финансија на одобрење. Без тог одобрења издатак се не сме учинити. Ово важи и за случајеве кад се уштедама из једне партије желе подмирити потребе у другој партији у којој је кредит недовољан. Само уштедама по материјалним расходима не могу се подмиривати потребе личних расхода. За покриће издатака у случајевима ванредних и накнадних кредита 3абрањено је заводити ванбуџетски, ванредни или накнадни прирез. Таквих приреза у опште не може бити. Једном одобрени буџет не може се поново узети у расматрање и решавање. _

Ако се деси, да буџет није на време решен и одобрен сви издатци вршиће се по прошлогодишњем буџету и то само месечно, по дванаести део од оних кредита који су У прошлогодишњем буџету били одобрени. Ако би се десило, да општина остане без буџета целу годину дана и финансирање буде вршила по прошлогодишњем буџету, онда ће се и завршни рачун на основу таквих финансирања саставити.

Суме добивене путем зајма могу се трошити само на ону потребу ради које је зајам закључен. Забрањено је из тих сума подмиривати расходе по буџету.

Буџетска година почиње 1. јануара а свршава се 31. децембра. После тога рока, на рачун истеклог буџета не могу се вршити никакви издаци.