Policija

= БЊЕ —

а) Кад год роба није продата ђутуре (чл. 1 зак.);

6) Кад год за њу није плаћена мерина у другој општини Ачл. 6. зак, и чл. 11 Правила);

в) Кад год се не извози на страну, или не превози или не предаје железници у циљу возидбе — даљег преноса чл. 7. зак.).

Према овоме општински суд има право, по мишљењу уредништва, да наплаћује мерину на сву робу, која се мерџ на железничкој ваги у циљу продаје — да би се утврдила њена тежина у циљу свршавања обрачуна између продавца и купца (а не ради одређивања тежине за возидбу), ако шоме не стоје на пушу горе наведена ограничења.

Св. Бр. 391.

МШ

Поглавару среза коњичког — Коњиц;

Као органи јавног реда, мира и безбедности полицијски "органи морају, по самој природи своје службе, носити оружје «а уредбом о службеном оделу полиц. чиновника од 12. априла 1896. г. ово је иу дужност стављена чиновницима на територији пређашње Краљевине Србије), и с тога им, према чл. 1., ал. 2. Правилника за извршење закона о. држању и ношењу оружја за ово ношење није потребна нарочита дозвола, већ су им довољне легитимације о којима је реч у "овом законском пропису.

Ово, по мишљењу уредништва, не важи за службенике осталих управних грана, којима законом није стављено у дужност ношење оружја.

На овом гледишту стоји и Одељење Јавне Безбедности Мин. Ун. Дела. |

1Х Суду општине каменичке (срез подгорски):

По закону о мерама од 16. октобра 1875. год. један хекшар има 100 ари; један ар има сто квадратних метара; тедан дан орања (или ланац) има 5754, 6420 квадратних метара; односно 5754 квадратна метра, 64 квадратних десиметара и -20 квадратник сантиметара, а један квадратни метар има "0. 527.2916 хвата. Св. Бр. 360.