Policija

—- 200:

ХХМ Суду општине спрковске (срез кавадарски):

По 5 292.—9295. гр. зак., законодавном решењу од 1617 1850. год. ВА 571 и Правилнику Мин. Правде о убаштињењу на непокретним добрима у Јужној Србији, убаштињења може биши само на сопсшвеном имању.

Пошто је имање, на које молилац тражи убаштињење, прешло у туђу својину путем јавне продаје, то се од траженог убаштињења има одбити на основу помену оне законских прописа. Св. Бр. 373.

ХХМ

Браниславу Тодоровић), деловођи општине лесковачке (област београдска):

Ихтабулисани поверилац, — банка — има право да тражи наплату свога дуга, и да се из суме добивене продајом имања првенствено наплати ако је интабулација стављена на прво место, али нема право да овим имањем располаже мимо пристанак сопственика. Па како је дотично имање путем уговора о куповини прешло у сопственост Ж. М., који га сада иман у државини, то га ни банка ни први сопственик не могу пуноправно препродавати, сем ако то уговором није нарочито предвиђено.

На случај спора биће јачи " који имање има у државини — 9 202. грађ. зак. Св, 278;

ХХМЛ

Драг. Грујичићу, среском званичнику — Вучитрн:

У „Полицији“ за 1926. год. Бр. 1—2 објављена су Правила о полагању државног стручног испита за чиновнике Министарства Унутр. Дела, у којима се налазе сва тражена обавештења.

ХХУП Суду одштшине оризарске: Последња реченица чл. 98 инвалидског закона гааси:

„Они инвалиди, који по овом закону буду запослени код општинских или обласних самоуправа, за: време док буду запослени, примаће половину инвзлиднине без додатка“.

Св. Бр. 261.