Policija

— 249 —

ХХ

Суду општине лозаревамке:

Прописи о наплати точаринске таксе нису ниуколико изменили прописе о наплати акциса.

ХХН

Суду општине островичке (срез нишки):

1. Општина треба да се обрати финансијској управи, која је надлежна за седиште централе дотичног друштва, и да од ње затражи извештај о количини непосредне порезе која пада на рад и постројење у дотичној општини, па према «суми овог пореза нека изврши и разрез општинског приреза. Ако јој финансијска управа не би изишла на сусрет, нека се жали Генералној Дирекцији Пореза.

Ово обавештење важи и за суд општине аразлијске у одговору на акт Бр. 649.

2. Иступне кривице чл. 11 части казн. законика доказују се: признањем окривљеног, сведоџбом сведока, исправама, основима Пподозрења и вештачким мишљењем (5 5 33., 34. и 35. полиц. уредбе). Мсказ приватног тужиоца може бити доказ: а) о каквоћи кажњивог дела, и то само онда кад нема других доказа, и 6) о количини делом причињене штете, али се ни у једном ни у другом случају њиме не може утврђивати жривична одговорност (5 230. т. 1. и 2. крив. суд. пост.). У полицијској уредби — поступку за извиђање иступа — предвиђено је само заклињање сведока и вештака (5 35). Св. Бр. 2961.

Овај одговор важи и за суд општине беримске, као одтовор на акт Бр. 920 — 1927. год.

ХХШ „Миливооју Церовићу, деловођи општине стреочке (срез пећски);

Такса из ТБр. 359. није процентуална. Према томе, а по тач.в.) овог тар. броја наплаћиваће се и на вредност од 158, и на вредност од 200 или 500 дин. само 3 дин., односио 10 дин у вашој општини.