Policija

— 278 —

Чл. 31. Обласни Одбор дужан је донети одлуку по сваком општинском буџету у року од два месеца по пријему истог, у противном општинском буџет постаје извршан а за неправилност или незаконитост тако извршног буџета носи материјалну и моралну одговорност Одбор, који је пропустио у горњем року исти прегледати.

"Чл. 32. Приликом прегледа и одобравања општинских буџета Обласни Одбор увериће се: да ли су испуњени сви услови које закон тражи, за исправност једног општинског“ буџета, да ли су у буџет унети сви расходи на потребе 32коном предвиђене, да ли приходи имају законску подлогу, да ли се не предвиђају приходи чије је прикупљање законом забрањено, да ли за приходе од такса, трошарине и осталих пристојби постоји одобрење Министра Финансија за случајеве у којима је закон предвидео такво одобрење и да ли буџет по форми и садржини одговара закону.

Уз сваки буџет, који се буде слао Обласном Одбору на преглед и одобрење, морају бити приложени и сви законом прописани документи, из којих ће се моћи видети и оценити правилност, законитост и исправност општинског буџета.

Чл. 33. Министар Финансија, по указаној потреби, издаваће Обласном Одбору упуства, по којима ће се вршити посао око одобравања општинских буџета, како би локалне финансије биле увек у складу и сагласности са циљевима опште државне финансијске политике.

Чл. 34. О свима одобреним општинским буџетима дужан је Обласни Одбор водити тачну евиденцију и слати Мин. Финансија извештаје о броју одобрених буџета и врсти прихода и расхода по формулару, који ће се доставити Одбору.

Исто тако Одбор ће прикуљати и остале статистичке податке о економским приликама и народној привреди на на својој територији по упуствима, која ће му давати Министар Финансија.

Чл. 35. Уредбама и правилницима које обласна и среска. скупштина донесу на основу овлашћења у закону, не могу се заводити или установљавати нови постојећим законима непредвиђени порези, прирези, таксе и остали намети изузи- . мајући оне из чл. 74. закона о обласној и среској самоуправи, за које није потребно одобрење, без претходног пристанка. Министра Финансија.