Policija

— 279 -

Чл. 36. Сав вишак готовине области или среза, који не би могао бити употребљен за намењене сврхе пре три месеца, слаће се на приплод Државној Хипотекарној Банци, онде где њена централна или филијала постоји.

Забрањено је држање самоуправне готовине код приватних згвода и установа. ·

Чл. 37. Министар Финансија административним путем и вутем својих изасланика контролисаће рад самоуправних органа за извршење ове Уредбе. Све његове примедбе, наредбе и упуства безусловно су обавезне за самоуправне органе.

Прелазно наређење.

Чл. 38. — 1. Ова Уредба ступа на снагу 23. фебруара 1927. године.

2. На дан 23. фебруара престају функционисати окружни и жупанијски одбори, а на дан сазива среских скупштина престају функционисати срески одбори.

3. Сва имовина и сви приходи и расходи досадашњих окружних и жупаниских одбора прелазе на области сразмерно територији која од дотичних округа и жупанија припада појединим областима.

У колико буде потребно за грунтовни пренос имовине бивших дежела на тсритовији бивше Аустрије на обласне дотичне самоуправе, донеће се у ту сврху потребне законске одредбе. ј

4. Области. којима буду припали приходи досадањих округа и жупанија, подмириваће своје потребе у границама сума прихода, која им распоредом буде припала.

5. Области у којима до сада није постајала никаква самоуправа и које према томе немају никаквих средстава за почетак свога рада, добиће по одлуци Министра Финансија из Главне Државне Благајнице потребна средства, на име позајмице, као прву помоћ за организацију и почетак рада.

6. Све Области, дужне су на првом заседању спремити и одобрити буџет својих прихода и расхода по прописима ове Уредбе, са којим ће оне области, које већ наслеђују приходе и расходе досадањих одбора и жупанија модификовати и према природи ново створене ситуације саобразити те приходе и расходе ново створеним потребама, а оне области