Policija

— 301 —

товође Министарства Унутрашњих Дела, и Олги Рџистићевој, архивској читновници Министарства Унутрашњих Дела.

5 Ошпуштени: Урош В. Поповић-Младеновић, пол. приправинк среза торског; Љубомир Селаковић, пол. писар среза мачванског; Димштрије Бешевић, пол. приправник среза ђаковичког; Гојко Ђ. Радовановић, пол. приправник жупа ије скопске; Данило В. Радић, пол. приправник среза моравског „области нишке; Божидар М. Пешић, помоћник комесара пограничне полиције у банатском Аранђелову; Ахмед Дадић, пол. приправник сеоског среза мо„старског; Алексадар А. Тодоровић, пол. писар среза гиљанског; Благоје Јанковић, пол. писар среза криво-паланачког; Тајиб А. Пашић, пис. официјал среза рогатићског; Сретшен Ј. Николић и Димштрије СТ. Прелевић, пол. приправници среза шар-планинског; Загорка Соколовићева, Радмила Јова„новићева а Јован Л. Јовановић, приправници Министарства Унутрашњих Дела; Борислав Анђелковић, помоћник комесара железничке полиције у Ца"риброду; Мартин Ј. Федел, помоћник комесара железничке полиције у Су"ботици, и Андреја Т. Карафилиповић, пол. приправник Управе града Београда.

„ЛИСТАК

ПРЕВАРЕНИ ТЕЛЕМАХ — Жил Леметр —

Телемах је био већ напунио двадесету годину. Родитељи та његови хтедоше оженити, али не беше му лако наћи жене У околини, јер су све младе књегиње са Занта, Закинте и Ди„лишке биле сестре или рођаке оних просилаца које је велико„душни Улис под убијао, па је било бојазни да се о е не би „дале склонити да уђу у његову породицу.

Тада се Улис, отац Телемахов, сети Наузике, њене љупжости и краснога карактера. А Наузиким је родитељима имао да захвали што је опет угледао своју отаџбину. „Заиста се — рече — опомињем како је краљ Алкинос, мислећи да сам нежењен, желео да му постанем зет. Био сам мало више зрео. за његову кћер, ал сам ипак уверен да би ме она примила онда за мужа. И у толико би с јачим разногом, драги мој сине, примила она тебе као другог мене, и то још млађег, тек с наусницама, и много милијег на око. Можда се она још гније удала. Ако се с тим слажеш, чим ветрови буду угодни