Policija

— 673 —

| ХХХМ Суду општине оризарске:

У чл. 79. финанс. зак. за 1927—-28 год. јасно је прописано, да самоуправни службеници плаћају у име непосредног пореза и свих државних Приреза суме, које се прорачуном добијају кад се одговарајућа стопа пореска помножи са укупним годишњим принадлежностима дотичног службеника (биле оне у новцу или у натури). Поред овога, они морају платити и коморски и инвалидски прирез, а тако исто и самоуправне прирезе где их има.

На додатак, који примају од државе, општински службеници плаћају порез оигко исто као и државни службеници, т.ј. само непосредни порез, инвалидски и коморски, без приреза.

Св. Бр. 998.

Овај одговор важи и за Буру Пикштовића, деловођу општине качаничке.

ХХХМ Суду обштшине сечо-речке:

Све послове доделене им законом о инвалидима, правилником за извршење овог закона и наређењима издатим на основу закона и правилника, општински судови дужни су вршита по званичној дужности и бесплатно — чл. 96. зак. Према овоме и трошкови на канцеларијски материјал потребни

„за састављање спискова инвалида падају на терет општинске касе. у

ХХХМ! Суду општине мировачке:

1. У чл. 112. зак. о општ. јасно стоји да општинског благајника бира и отпушта отишпински одбор. Према овоме, општински председник нема у овоме никаква учешћа, нити су његови предлози и мишљење обавезни за одбор као што је то случај приликом бирања општинских деловођа — чл. 113. истог зак. У овом смислу гласи и одлука Држав. Савета од 12 децембра 1910 год. Бр. 11625.

2. Општинске грађевине не могу се ни у ком случају подизати без нарочите одлуке општинског одбора или збора. Одлука збора потребна је за све грађевине у сеоским општи-