Policija

— 953 —

Као и сви досадањи Г. Илићеви коментари појединих закона из области Администрације — о којима је већ било речи у „Полицији“ — тако је и овај коментар израђен веома озбиљно и савесно, и као такав допринеће у врло велико; мери да се многе, доста контроверзне одредбе закона о државним службеницима правилно схвате и у пракси примене. Овоме ће, поред пишћевих стручњачких тумачења појединих законских текстова, допринети и многобројна административна објашњења, расписа, упуства, одлуке Дршавног Савета и Главне Контроле, којима су ови текстови пропраћени. Према овоме, ово је најпотпунији и до данас најбољи конментар. чиновничког закона, и као такав заслужује сваку препоруку.

Као додатак коментару оштампана су: уредба о накнади трошкова државним службеницима учињеним приликом служебеног пушовања и сеоби; решење Министарског Савета о додацима на скупоћу активним државним службеницима; одлука Министарског Савета 0 смањењу личног додатка на скупоћу; правилник 0 нарочитим додацима на плату; решење Министарског Савета: о додацима на скупоћу пензионерима и печзионеркама; уредба о одабирању стручних другога за: чланове дисциплинских судова и о О'ређивању дисциплинских тужилаца; правила О полагању теоријског испита по тач 1. чл 255 зак. 0 чиновницима грођан. реда п уредба о слобођењу војних обвезника од позива на војну дужност.

Уговор о миру са Аустријом (Сен Жерменски уговору од Ог Гојка Никетића, стр. 358; цена .... дин.

Закон о трговинском уговору ивмеђу Краљевине: Срба, Хрвата и Словенаца и републике Аустрије ог Гојка Никетића; стр. 143; цена ... ДИН.

БЕЛЕНЕ

Сузбијање трговине са бе-|п заштиту малолетника у Колим робљем. — Почетком сеп- | пенхагену. Најглавније питање, тембра ове године одржан је|које је на овогодишњем конМеђународни Конгрес за сузби |гресу решено је одлука конјање трговине са белим робљем | греса, да се од свих држава

„Полиција“ 6.