Policija

— #43 —

за 1927—-28 год. општинским службепицима на приход од плате и додатака не ургчунава.

2. До благајника има кривице, јер плату и додатке није смео исплаћивати пре него што сеуверио да је дотични де. ловођа измирио порез и прирезе. За порез у овим случаје. вима одговара послодавац, а то је овде суд општински са благајником, који врши исплату плата и наплату пореза. Дужни порез може се наплаћивати и егзекутивним путем у смислу 4 465 тач. ! и 2 гргђ. суд. пост. и чл. 107. зак, о непосредном порезу.

3. И ако је чл. 79. фин. закона за 1927—28, год. ступио снагу 1 априла, начин порезивања изложен у његовом одељку под МГ важи од почетка 1927. год.

4. По чл. 37. правилника Мин Ун. Дела о гостионицама, кафанама и осталим радњама са алкохолним пићем (измене " допуне од 9 децембра 1927. год. одлуком великог жупана може се признати стечено месно механско или кафанско право и оним местима односно зградама у Србији и Црној Горн а крајевима који су нам припала по Нејском Уговору, у којима су до краја 1922. год, обављане механске или кафанске радње. Ово мора бити утврђено уверењем општинског суда и одбора или исказима сведока. Молба са потребним доказима подноси се великом жупану најдаље до 24 марта тек. год. (чл. 37 и чл. 108 правилника). · -

Под овај законски пропис 2 може се подвести случај о коме је реч у упућеном питању, јер У дотичној згради није обављана ни механска ни кафанска радња од :928 год. до данас, те је због тога, а по чл. 38 под 8.истог правилника, она изгубила месно право.

Св. Бр. 68.

Ш Суду општине клисурске:

За суђење о накнади штете на пољском имању у ве. личини преко 200 динара игдлежни су избрани судови го чл, 25. зак. о чувању пољског имања. По споразуму пгрничара ове судове могу одобравати и општински судови ако штета не износи више од 500 динара — чл. 15. под 2 уредбе убрзању рада. Ако је штета вена, кли ако се парничари не