Policija

60 —

има остати по старом, т. ј. управно-полиц. чиновници и даље ће у овом погледу остати пасторчад — једини међу чиновницима за које не важи уредба ДРБр. 96000 — 1920 општа уредба о накнади трошкова државним службеницима учињених приликом службеног путовања. Уредништво ће се. ускоро позабавити овим питањем у засебном чланку.

Хал

Н... Н... општинском деловођи — Н...

Задатак је школских надзорника да врше стручни и инструктивни надзор над свнма јавним и приватним народним школама у својим областима, а њихова права и дужности одређени су чл. 72—74 закона о нарсднием школама.

Чланом 13. уредбе о месним и обласним школским ОДборима за основне и грађанске школе прописаво је: –

„За невршење грописаних дужности по чл. би 7 ове уредбе срески поглавар на предлог школског надзорника казниће чланове месног школског одбора новчано сваки пут од 50 до 150 динара...“ .

Против ове осуде има место жалби вел. жупану у року од три дана од дана саопштења, Казна се изриче у корист школске благајне.

Повереницима и дужницима „Полиције“.

Ушли ема већ и у 1928. год. а многи повереници и дужници нису нам још послали претплату за 1927. год., а неки ни за раније године. Има општина и среских поглаварстава који нам дугују претплату за 2, 3 па и 4 год., и ако су за све ово време лист уредно примали, па га и сада примају. 6 тога је и право, н поштено 2 и ред да нам дужну претплату, која је добрим делом и буџетима предвиђена и одобрена, одмах измире. Молимо их да имају у виду, да и ми имамо материјалних обавеза још из прошле године. које пошто пото морамо ликвидирати у току месена марта ове год.

Поверенике још молимо да се заузму око прикупљања нових претплатника и. претплате, како старе тако и нове, и да нам спискове нових претплатника, као и скупљену претплату, пошаљу најдаље до краја идућег месеца.