Policija

-- 486 —

се види да дотична лица не постоје, или да немају никакве имовине, па ће управа по званичној дужности урадити даље шта треба.

Ово важи и за прирез.

3. За расходовање задуженог а ненаплаћеног ванредног приреза за зидање цркве, тражити одобрење од Одељења за Самоуправне Буџете Мин. Финаксија,

Св. Бр. 790.

ХХН Суду општине тресоначке (срез галички):

Из општинске касе могу се чинити само они. издаци, који су буџетом предвиђени. Ако школа потражује дугујући школски прирез из ранијих година, и ако у садашњем буџету постоји нарочита позиција за исплату овог дуговања, општински суд може учинити исплату без обзира што она није предвиђена школским буџетима.

ХХШ Суду општине шљиварске (срез зајечарски):

1. У ком времену застаревају иступне пресуде објашњено је у прошлом броју „Полиције“ (стр. 258). Ако су наводи у упућеном питању тачни, онда је пресуда, о којој је реч, з2старела по кривичној части, и може се извршити само по грађанској части (5 396, од 3 и 5 397, од 4 казн. зак.).

2, У случају застарелости дела иступног самовлашћа треба поступити по трећем одељку 5 875 а казн. зак.

3. Пресуда по грађанској части, које изричу општински судови, не могу у опште застарети, јер су сви судови дужни да их извршују по званичној дужности (99 13. и 24. грађан. суд. пост.), а нерад власти не утиче на застарелост.

Св. Бр. 572.

ХХМ Суду општине ресавске (срез белопољски):

Случај, о коме је реч у упућеном питању, регулисан је зл. 58 (а не чл. 56) уредбе о војној дисциплини од 9 јула 1923 год., који гласи:

„По иступима учињеним у грађанству, грађанске

власши ће, ако су кривци ступили у сталан кадар, #3-

рицати казну, па ако је то затвор, достављати надлеж-

ним војним властима на извршење“.