Policija

— 34 —

Правосуђе Касационог Суда за 1926 годину — за штампу приредио Гојко Никетић, стр. 544, цена 80 дин.

Правило за наплату војнице — са потребним објешњењима уредио Милутин Д. Лазаревић, генералштабни пуковник у пензији, стр. 123, цена 20 дин. Поред Правила за наплату војнице, у овој књизи још су оштампане и објашњене: Уредба о оцени способности за војну службу, Уредба о ослобођењу војних обвезника од позива на војну дужност у миђу и рату, Уредба о ослодођавању од венсбања обвезника оперативне и резервне војске по прчвашним потребамо и Правилник 0 ослобођењу стоке, коморских и Преносних средстава од раскоређивања и узимања за потребе војске. Ова књига, као и раније које је писац издао као Збирку војничких правила, биће од неопењене користи општинским властима за разумевање и правилну примену у пракси ових, без потребног објашњења не баш тако јасних војничких прописа.

2. Издавачка Књижара Рајковића и Ћуковића — Љеоград — Теразије:

Кементар закона 0 непосредним порезима (са Правилником за службенички порез, службеничком књижицом и табелом за наплату службеничког пореза) — израдио Живко 6. Живковић, гдвокат, стр. 178, пена 40 дин.

Овај коментар — коме је предговор написао Рг. Минко_ Перић, председник Народне Скупштине, а увод Бура СТ. Јанковћћ, народни посланик — намењен је пореским и општинским органима, адвокатима, бележницима, банкама, разним друштвима, кућевласницима и првватним чиновницима.

Браколомстве (с шеоришјског пи практимног гледишта) од Пт. Илије #Ж. Јелића, стр. 85, цена дин. Ова стручна расправа из области кривичног права и прави не политике из: рађена је с нарочитим освртом на српско обичајно право и «с тога је од интереса и за шири круг читалаца. Први радови пишчеви о овом питању штампани су у „Полицији“ за 1926 г.

Сопствена издања:

Поврће и његово гајење (2оуке, убусшва и Подаци за производњу џш опис 67 врсти ц многобројних сорши поврћа, са 97 слика у тексту) од Тиме Владисављевића, стр. 200, цена 40 дин. Ову корисну књигу треба да набави сваки пољопривредник .