Policija

= 406 =

аферама, и за то ће се ставити лично на чело бригаде Безбедности, зване „главна бригада“. Господин Беноаст, који ће на дан 1. јуна т. г. ући у своју нову функцију директора, познат је као одличан полицајац. Ушао је у полицију 1901. и убрзо је истакао своје изванредне способности и, од 1907. прешавши у Генералну Безбедност, учинио је дивне подвиге. Од 1915. до 1919. узео је учешће у рату на источном фронту као шеф Безбедности у Источној војсци, а у исто време као под-шеф Безбедности савезничке војске. Том приликом показао је чврсту руку и изванредну окретност која је потребна у ратном времену, и заслужио је три „похвале“. Због његове професионалне вредности наименован је у 1925. години за шефа активне службе у Контроли истрага Генералне Безбедности, и на том положају анкетирао је са успехом у многим аферама првога реда. Досадашња каријера Беноаста крунисана је орденом Легије Части „официрског реда“.

Од сада администрацијом Судске Полиције бавиће се Господин Етиен-Габриел Бартелеми, који је наименован за под-директора Судске Полиције. Бартелеми је до сада згузимао у Судској Полицији место дивизионарног комесара и стајао на челу криминглне бригаде, и већ у више маха истицао се у служби, а нарочито приликом манифестација Сако-Ваншети када је и рањен. Указато му је и државно признање предајом Легије Части „каваљерског реда“.

Наш стари познаник и омиљени париски полинајац Гијом (Марсел-Лудовик), кога се плаши париска пегра, приликом ове реорганизације наименован је за дивизионарног комесара. Његова каријера је била стварно једна лепа детективска авантура која се среће по романима. Ушао је у полицију као обичан агент комесаријата кварта „Ла Шапел“. У самом почетку своје каријере показао је бравуре у најтежим криминалним аферама и постао је убрзо чувен. Већ у 1907. наименован је за секретара Безбедности са Жуеном. У чувеној афери „Боно апаш“ узео је видног учешћа у прогоњењу ове опасне банде која се служила, приликом својих операција, аутомобилом, док париска полиција није још била снабдевена моторним колима, и њему има да се захвали што је ова уништена. Тако је његова каријера била осигурана. Од тада је ушао као комесар у париској Судској Полицији и заузео је положај шефа цен-