Policija

— 554 —

никакве везе са његовом надлежношћу за извршење пресуда, које извршује у својству управне власти. Према овоме, он је надлежан за извршење својих пресудану снима кад. досуђена сума износи више од 500 динара.

У свесци за април ове год. објашњено је (стр. 343), да су судови дужни чинити један другоме услуге у циљу што успешнијег обављања службених послова.

ХХ

Суду општине аздуковачке;

За погрешно издате обвезнице ратне штете у већем износу но што је пресудом досуђено, према држави одговоран је само рачунополагач, а њему остаје право да путем грађанског спора тражи накнаду штете од приватних лица која су вишак обвезница примила Св. Бр. 1282.

Овај одговор важи и за Цвешка Насловића, деловоћу општ, табановачке.

Ха Суду општине вар. Сарорци: Одговорност за исправност рачуна сносе наредбодавац и рачунополагач, који су били дужни да их склопе и поднесу на преглед. " За остало видети обташтвење под УШ и одлуку Опште. Седнице Главне Контроле у додатку овог броја СВБр. 2327.

ХХП

„андармеријској станици — Лићик:

Члан 304 закона о устројству војске и морнарице не: важи за жандармерију зато што је пензија жандарма регулисана специјалним законом — законом о жандармеријском пензионом фонду.

Чланом 176 финансијског закона за 1928/29 год. овлашћен је Министар. Савет да по предлогу Мин. Унутр. Дела и Фи"нансија нарочитом уредбом измени и допуни одредбе закона о жандармеријском пензионом фонду у том смислу, да пензије жандарма буду сразмерне пензијским принадлежностима. · осталих државних службеника.