Policija

~ Бре .

ХХи

Суду општине смедовачке: 1. Казна затвора, коју је досудио првостепени суд, може се заменити новцем само помиловањем. 9. На друго питање не може се одговорити, јер није јасно постављено: не види се у ком је циљу обласни одбор унео у општински буџет прирез од 5000 дин. Св. Бр. 1058.

~ ХХМ Суду општине гучске:

Од плаћања пореза по чл. 79. финанс. закона за 1927/28 год. ослобођене су принадлежности испод 6000 динара. Принадлежности преко 6000 дин. годишње подлеже у целости плаћању порезе. Св. Бр. 2235.

ХХМ

Љубомиру Станићу, писару општине лопижанске (срез сјенички):

Такса за извиђање иступних дела по служби приватних: наплаћује се од сваког тужиоца понаособ. без обзира на то што. они једном тужбом траже заштиту повређеног права. Изузимају се случајеви кад се задругари, смесничари и т.п. појављују као. једна самостална заинтересована страна када плаћају само, једну таксу — чл. 4. зак. о таксама.

ХХМ ·

Суду одштине мишљеновачке:

При стицању или отуђењу непокретног имања за планање већег или мањег пореза меродаван је само пренос извршен код првостепеног суда кад се имање купује, или извршно деобно поравнање или судска пресуда. Како у даном случају не постоји ниједан од ових докумената, то. се порезом мора задуживати задруга као и до сада.

Инвалиднина се добија само према оном порезу, који је

задруга плаћала у времену онеспособљења њеног члана — чл. 99, инвалидског закона. Св. Бр. 834.