Policija

— 624 —

главнијих полицијских станица под које су потпадале ове мање. Ове мале станице су биле одговорне за уредно вршење патроле у своме реову, и њима су прво пријављивани злочини. Од њих се није захтевало да предузимају икакву акцију осем да изврше записник и констатацију о догађају и, ако је потребно, спроведу у затвор окривљену особу. Свака истрага по злочину вршена је само од стране официра старије, матичне полицијске станице. Под оваквом организацијом, снага је бројала 24 полицајских станица, 65 полицијских подстаница, а била је бројно представљена са 70 официра и 1228 других чинова.

Од Цивилне Администрације очекивало се у главном да ће кор, под новом организацијом, ући у период великог и брзог прогреса; али услед финансијских незгода буџет расхода морао је одмах бити редуциран. Као резултат, примљене су наредбе у јесен 1920. за јачу редукцију у распореду и платама кора, и за време зиме и следећег пролећа 60, снаге полицијске организације смањено је.

У Мају 1921. озбиљни племенски немири појавили су се у Јави, проширили су се на урођеничке области и дубљеу земљу, и како је овакав састав полицијскога кора био недовољан да одржава поредак код нове ситуације, било је по· требно тражити војну потпору. Са изузетком неколико случајева на Јави, полиција је задржала незаинтересован став и вршила је своју дужност задовољавајуће. Комисија, образована да истражује узроке немира, захтевала је: да се предузму кораци за довођење више енглеских, чиновника да се оснују полицијске припремне школе, и још неке кораке за побољшање стања; и од тога времена исправност у служби и дисциплина знатно су ојачали. Признало се да је потребна резерва да одржава нове дужности које су се појавиле са новом ситугцијом, и дато је овлашћење да се формира локална жандармерија, позната као Палестинска Жандармерија, и служила је под Енглеским официрима. Она је у ствари била састављена из 3 ескадрона коњаника и 3 чете пешака, и представљала је једну снагу од 20 официра и 500 других чинова. Пешадија је доцније распуштена, а' два друга допунска ескадрона коњице формирана су. 1922. био јеу Енглеској формиран један одред Енглеске жандармерије, и

а