Policija

— 623 —

товерити дужности једне Грађанске Полиције. С обзиром на неизвесну будућност ове земље, напредовање је било лагано, али за време 1919. и 1920. дата је дозвола да се наименује по један енглески чиновник — војни — да води рачуна о полицији у сваком војном одсеку, и 1920. људство је било обучено и униформисано, и процес чишћења и искључивање неспособних (који су се силом приликом раније увимали) био је већ у току.

Прва тешка проба дошла је у априлу, када су сеу „Јерусалиму десиле веће побуне и трупе су биле употребљене да поврате ред. Са мало изузетка полиција је своју дужност вршила са изванредним успехом.

1. Јула 1920. Војна Администрација Палестине завршена је, 4 на њено место дошла је Цивилна Управа, на челу са Високим Комисионаром за Палестину Сером Хебертом Семуелом. Одмах после тога земља је била подељена на седам административних области, (доцније редуцираних на 3), свака са Гувернером и штабом официра, који су водили бригу о подобластима, под именом Гувернер Подобласти. За полицију је било потребно да одговара главној организацији администрације области и глава полицијске снаге добио је ради тога назив Директор Јавне Безбедности. Ово је био пуковник Бармлеј а имао је два помоћника (асистент-директор): једнога за главну администрацију кора, а једнога за контролу кримиталних истрага. Један официр је одређен да командује полицијом у свакој административној области, и назван је Обласни Командант Полиције. Сва ова места поверавана су енглеским "чиновницима. Сваки Обласни Командант полиције имао је Помоћнике Команданта, Инспекторе и Подинспектре. Енглески Помоћници Команданта били су прво познати као Енглески Резервни Инспектори, и били су у главном употребљивани као Инспектори, и канцеларијски асистенти Обласним Командантима. Палестински Помоћници Команданта били су упо"требљавани да руководе истрагама код озбиљних злочина, и да врше инспекцију рада разних станица и мањих центара. УУ свакој мањој полицијској станици био је један поинспектор, а у већој инспектор. Да би се злочини и кажњива дела брзо извиђала, у готово свима селима постављене су мале полицијске патролне станице. Ова места су била контролисана од стране