Policija

— 668 —

тод овог наређења известите ме ради предузимања казнених мера према одговорном чиновнику.

О пријему овог наређењи, изволите ме овим путем “известити.

О НАПЛАТИ ТАКСЕ ИЗ ТБР. 24. ТАКС. ТАРИФЕ (од 25-У-1928. год. УБр. 15892),

Генерална Дирекција Пореза Министарства Финансија расписом Бр. 48485 од 4 априла ове године доставља: ·

Ради правилне и једнообразне примене ТБр. 24 такс. "тарифе и 2. и 3.-ћег става напомене уз овај тарифни број, — Генерлна Дирекција Пореза на основу чл. 43 закона о таксама даје следеће објашњење: |

| Да не долазе у непосредне куповине и набавке предвиђене у последњој реченици 3..бег става напред наведене напомене оне набавке или оно извршење посла учињење за по"требу државе, самоуправних тела и оних установа која су под државом, кад код вредности целокупне дотичне набавке односно дотичног посла извршене код једне фирме или лица износи преко 2000 динара а без обзира да ли са дотична на"бавка односно посао врши или исплаћује од једанпут или делимично (парцијелно) у вредности за суме од 2000 дин.

За набавке или извршења каквог посла, за које по закову о државном Рачуноводству не мора да се врши лицитација и сачињава нарочити уговор онда налог надлежног органа да се дотична набавка или посао изврши замењује „уговор у смислу другог става поменуте напомене.

Контролни органи нису по закону о таксама надлежни "да доносе одлуку или наређује да рачунополагачи, код којих се констатује оваква таксена кривица, због ненаплаћење таксе из ТБр. 24. такс. тарифе, · плате казнену таксу и таксу за "одлуку (пресуду) јер ја за то једино надлежан сходно чл. 61. тач. 1. такс. зак. Министарства Финансија.

_ За ове таксене кривице органи Главне Контроле и фи“нанс. контроле имају да у смислу предњег поднесу реферат,

При исплати напред наведених набавака или извршење

"посла таксе из ТБр. 24. такс. тар. лепи се на признанице