Policija

у

о

У присуству пољскога посланика објаснио значај Институга и користи, коју ће од овога студирања имати. ·

За време студија, кандидати ће се поучавати како теоријски тако и на пракси.

На томе курсу ће се поучавати из: криминалистике, криминалне симптоматологије и љијагностике, опште феноменологије, криминалне технологије, антропологи је, дактилоскопије, криминалне тактике, упознавања рукописа, криминалне биологије, хемије, техничке хемије за криминалисте, фотохемије, употребе фотографије +" микрофотографије, криминалистичког по знавање робе, судске медицине, криминалне психологије, психиатрије и т. д.

Конгрес Савеза Чехо-Словачких Градова и Општина. Ма дан 29. септембра ове го: дине отворен је З-ћи техничко привредни конгрес чехословач"ких самоуправних тела. За ту прилику је Председник Праншке Општине позвао и Представнике Главних Градова Словенских Земаља — из Варшаве, Београда, Загреба, Љубљане и из Софије, како би се споразумели за оснивање Савеза Словенских Градова, на

којима би се расправљали са-

моуправни проблеми и евенту“ ално као заједница појавили и на Међународни Конгрес, као што су то већ постигли Англо-Саксонци, Германци и латинске државе.

Из наше се земље одазвао томе позиву само Председник Љубљанске Општине Др. Пуц.

У томе питању је на конференцији постигнута потпуна сагласност и одлучено да будућа Конференција буде идућега пролећа у |Позену, за вре-_ ме Земаљске Изложбе а одмах за тим да се продужи у Варшави, где би се имала примити и правила. |

Непознати су нам разлози

] због којих није учествовала и

наша престоничка општина, чији су преставници баш и на-. глашаваљи потребу за тим савезом, за време посете Праш-. ких Општинара. У свакоме случају наш општи интерес захтева да се што пре сагласи са тим одлукама.

Демисија Управника Лон-. донске Полиције. — Почетком овога месеца је својевољно де“ мисионирао управник лондонске полиције, што је изазвало особиту сензацију код Енглеза. То је сасвим разумљиво, када се зна, да је за последњих 90 и неколико година измењево само седам управника.