Policija

— 1058 —

професори Загребачког Универзитета: Др. Јосип Шиловић. и Др. Јован Стевановић; професори Љубљанског Универзи“ · тета: Др Метод Доленц и Др. Ф.- Водопивец; професори Правног Факултета у Суботици: Др. Мих. Чубински, Др. Федор Никић, Мих. Константиновић — и многи други одлични сарадници, чији списак доносимо у додатку ове свеске.

Да би што боље одговорила своме задатку „Полиција“ се није ограничавала само на доношење чисто професионалних ствари, већ је третирала и сва друга важнија питања из области Права и Администрације, која су у вези са радом управних и самоуправних власти и органа.

Ади оно што „Полицији" даје нарочито обележје, и што управо сачињава њен специјалитет, то је обрада примењеног законодавства, која је од неоцењене користи за правилну примену закона у пракси.

Поред публиковања важнијих одлука највиших судских и административних власти (Касац. Суда, Државног Савета, Главне Контроле, Ген. Дир. Пореза), „Полиција“ још има сталну рубрику „Поуке и обавештења“, у којој властима и њеним органима даје стручна упуства о правилном примењивању закона, а приватним лицима, својим претплатницима, бесплатне правне савете.

Корисност ове рубрике нарочито се истиче с обзиром на несређеност и неједнообразност данашњег позитивног законодавства, у коме се тешко сналазе и сами стручњаци. Њену велику практичну важност утврђују, поред осталог, многобројна службена и приватна писма општинских власти и њихових органа, којима моле да се досадашња обавештења среде и оштампају у засебну књигу. Поједина од ових писама објављена:су у целини у св. за јуни—октобар 1928 г.

Потпуно задовољни резултатима свога досадашњег рада, сматрамо још за дужност да и овом приликом изјавимо захвалност својим одличним сарадницима за указану нам сарадњу, а тако исто и претплатницима, који су уредним плаћањем претплате омогућили редовно излажење листа. И једне и друге молимо, да нам и у будуће поклоне своју пажњу. А

Не мање смо захвални и оним нашим вредним повереницима, који нас, из љубави према струци и листу, помажу