Policija

— 1999 —

ски), Прокупљу, Смедереву, Шапцу, Плевљу, Пријепољу, Битољу, Пећи и Београду. '

_ По сслобођењу 1912. год. међу првима постављен за: начелника окружног у Плевљу у Ново-пазарском Санџаку“ (крајем октобра 1912. год... Предавши, по разграничењу“ 1913. год. Плевље Црногорцима, био је начелник округа Пријепољског. У Пријепољу га је затекао Светски Рат 1914. год. Из Пријепоља премештен је у јануару 1915. год. за начелника округа Битољског. У Битољу је остао све до нашег повлачења, и последњи се, кад и војска, повукао ноћу између 18. и 19. новембра 1915. год. До поновног ослобођења Битоља, налазио се (на фронту, а кад је Битољ заузет од Бугара. и Немаца, дошао је већ 7. новембра 1916. год. на своју редовну дужност, коју је ревносно и савесно отправљао, и ако“ је Битољ био стално бомбардован, све до јула 1917. год., када је премештен за Инспектора Министарства Унутрашњих Дела у Солуну.

Пошто су, по пробоју Солунског фронта, јужни крајеви ослобођени од непријатеља, био је 1918. год. постављењ за начелника округа призренског, али у Призрен није упућиван већ је задржан у Солуну као делегат Министарства. Унутр. Дела 'ради рапатрирања наших избеглица у Ослобођену Отаџбину.

У марту 1919 год. постављен је за начелника округа. метохијског, И у Пећи остао до августа 1919. год., када је поново лобио за Испектора Министарства Унутр. Дела. На. том положају налази се већ пуних десет година.

Од одликовања има ордене: Св. Саву Шост. и Белог Орла М ст.

Пошто се 7. ов. м., ког је дана навршио 30 год. ефективне службе, налазио на службеном путу, то је тек о овом крсном имену Ов. Николи прославио скромно, у кругу својих сродника и пријатеља, и тридесетогодишњицу свог службовања. Овој његовој заслуженој радости придружујемо се и са најискренијим честиткама.

| Ур.