Policijski glasnik

СТРАНА 192

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 23

Штампа 1^раљ. Срп. Државна Штампарија ургдник, пушан ЈЈлимпић

жутих, од оообених знакова има једну мрку Флеку у величини 2*511 • 5 см. на девој олабини за 3.5 ом. у лево од кичме. Нека га ове по-

*) Према накнадном извештају, Караџић је до сада убио још три лица и ранио једног жандариа. Начелство окр. чачанског објавом евојом од 27. маја тек. год. Бр. 5093 позива га да се у року од 20 дана иреда најближој полицијској или судској власти, и прети, да ће га огласити за хајдука, а,ко у остављеном року ово не учини.

и 29. овог м-ца увукли оу се кроз отворен прозор у дућаноку ообу Крсте Станојловића, бакалина из Крагујевца, па пошто су овог и његовог момка неким накротичним средством опили, извукли су из Крстиног џепа новчаник и кључеве од чекмецета, па из једног чекмеџета украли нешто новца у никлу, а из другог до 140 динара у такоеним маркама, до 10 динара у поштаноким маркама, два полунаполеондора, од

Т Р А Ж Е С Е Косту Николића, из Рђавице, који јо још у 1904. години извршио оиловање и нобегао, тражи пачедник среза масуричког актом Бр. 29 8 8. Коста је стар 20 година, средњег раста, у лицу плав, коое црне, очију црних, ћооав; од одела имао је на оеби гуњче и чакшире од цриог сукна, на ногама опа.нке, а на глави шајкачу. Препоручује се свима подицијоким и општинским властима да га потраже, и пронађеног спроведу поменутом начеднику. Михаила, сина Милоша С. Ранковића, земљоделца из Полатне, који је још 11. пр. м-ца отумарао од куће, и до сада није пронађен, тражи начелник среза моравског окр. пожаревачког актом Бр. 8138. Михаило је стар 17'—18 година, омален, сувоњав, црномањаог ; од одела имао је на себи чакшире и антерију од сукна, прслук од шајка, на глави штофани шешир а на иогама опанке. Нека га све вдасти потраже и пронађеног упуте поменутом начелнику.

Да би ое извидело стоји ли ово у истини, као и да би се утврдио идентитет овог лица, начедник среза подунавског актом својим од 23. прошдог месеца поодао је уредништву фотографију осумњиченог с молбом, да се ова објави у лиоту, и да ое овом приликом позову сви који би о овом лицу што знали, да о томе одмах извеоте среску власт у Смедереву с позивом на акт Бр. 85 42. Уредништво од своје стране скреће пажњу властима на велики број цигана — скитача, који се траже због крађе отоке, а начелнику ореза девачког преноручује да извиди: да не буде ово Лазар Ђорђевић, циганин —; скитач, који је побегао из среског притвора 1 90 5, год.? Ухваћени циганин стар је око 5 0 год., омален, пун, црн, бркова црних и густих, браде проседе и обријане, обрва великих и црних, очију крупних, носа пљоснатог; домали прст на десној руци повијен му је унутра, а на челу, о дес.не стране, има ожиљак од убоја.

дицијске и општиноке вдасти најживље потраже и пронађеног спроведу начелнику среза драгачевског о позивом на депешу Бр. 7606. Владимир Јанковић, осуђеник пожаревачког казненог завода побегао је ноћу између 28. и 29. прогп. м-ца са рада у Љубичеву. Одбег.ш Владимир родом је из Живковаца среза

којих је један са ликом краља Милана и до 5 0 дин. у'сребру. Наређује се свима подицијским и општиноким властима, да живо настану да се ови крадљивци пронађу и спроведу начелству округа крагујевачког с позивом на депешу Бр. 9 5 02. Продавцима поштанских и таксених марака скреће се такође пажња на ову покрађу.

Радоје Караџић,*) бив. робијаш, родом из Доњег Дубца, ореза драгачевског, 23. пр. м-ца убио је из пушке свог брата од стрица Адекоу, а тешко ранио другог брата од стрица Милосава, затим је убио коцем Луцију жену Ђерасима Сретовића, из Гор. Дубца, и запалио кућу Светозара Велисављевића, из Доњег Дупца, иа се по извршену ових дела одметнуо иопод вдаоти и до сада није ухваћен. У 190 4. години Радоје је био ооуђен на 3 године робије због опасне крађе преоудом чачаноког првоотепеног оуда и оа ове осуде пуштен је на условни отпуот 27. августа прошле године, а оеуда му је иотекла 14. априла ове год. Стар је 28 година, добро развијен, косе и бркова смеђих, очију угасито-

качероког, стар је 29. год. висок 1 м. 66, добро развијен, очију жућкаото-зелених, косе и бркова смеђих; на девом ручју, оа опољне стране, има белегу од пооекотине у облику праве линије, ведичине 2 см„ правца косог. Позивају се све полицијске и општинске власти, да Владимира најживље потраже и пронађеног спроведу Управи пожаревачког казненог завода о позивом на депешу Бр. 1471. Непознати крадљивци ноћу између 28.

СКРКЋЕ С Е ПАЖЊА У атару општине темачке 17. пр. м-ца нађен је један мангуп коњ, матор 7 — 8 година, доратаст, по леђима има белеге од убоја оедла. Нех^а све полицијске и општиноке власти потраже сајбију овог мангуп коња, и у олучаја проналаска о томе известе начелника среза нишавског о позивом на акт Бр. 67 3 9.

Леополду Ривицу, уметнику из Мидана (Италија) у возу између Врање — Ниша украдене су две жедезничке карте III класе Солун — СоФија, једна сребриа табакера у вредности ■5 0 динара, и један портмоне са монограмом 1 ј . К. у вредности 120 динара. Обраћа се иажња свима подицијским и општинским вдаотима да потраже крадљивце и крадене ствари, и у случају проналаска о томе известе начелсгво округа нишког с позивом на депешу Бр. 1 1241.