Policijski glasnik

СТРАНА 144

ПОЛИЦИЈ СКИ ГЛАСИИК

БРОЈ 18

Јована Костића, из Буковоке, који је 25. пр. м-ца отумарао од овоје куће, тражи наче.шик ореза звишког. Јован је отар 26 година, виооког раота, оувоњав, дугог носа и образа, црне коое и бркова, црних очију; од одела има на себи: црни вунени грудњак, вунено црно гуњче, беде чакшире, на гдави црну шубару, а на ногама опанке. Препоручује се овима полицијским и општиноким властима да Јована потраже и у олучају проналаока упуте поменутом начелнику о позивом на депешу Бр. 4025.

Анђелију, жену Милана Станковића, земљоделца из Кличевца, која је 29. пр. м-ца у душевном наступу побегла од овоје куће, тражи начелник среза рамоког. Анђе.шја је отара 28 година, средњег раота, у опште црномањаста, жутих трепавица. Нека је све иолицијске и општинске влаоти потраже, па о резултату известе среског начелника о позивом на депешу Бр. 7 43 5.

НАЂЕН ЛЕШ 27. ир. м-ца нађен је један леш непознатог човека на обаш Саве, у атару села Забрежја, среза посавоког округа. ваљсвског, чија идентичност још није утврђена. Непезнати је стар 40 година, средњег раста, прилично развијен, у горњој вилицн нема два очњака, од одела има на себи кошуљу од црвеног платна, панталоне од сиве материје, гаће од бедог платна, на ногама црне банаћанске опанке. Леш је услед дугог лежања у води изложеп процесу трулежа. Како идентичност овог непознатог лица није још утврђен то се позивају све власти да потраже Фамилију овог лица а и приватни се моле ако би што знали о овоме лицу, да о томе извеоте начелника ореза пооавоког округа ваљевоког с позивом на акт Бр. 6570. СКРЕЋЕ СЕ ПАЖЊА Још 1 3. априла ове године нестало је Депосаве, жене Војимира Бешевића, земљоделца, из -села Рајца, среза трнавског, и до сада се ништа о њој није сазнало. Мисли ое, да се Лепооава утопила у Мораву, јер је пре извионог времена нађена њена обућа на обали Мораве у атару општине заблаћоке. Лепооава је стара 22 године, средњег раота, црних очију, косе црне; од одела нмала је на себи: шарену реклу, грудњак, три сукње од оељачке тканине, на глави мараму. Позивају се ове власти да Лепосаву потраже и о резултату гражења нека известе начелника среза грнавоког с позивом на акт Бр. 6158.

П 0 Т Е Р Е Милован Лазић., земљоделап из Влашког Дола, среза моравског, округа пожаревачког, који је био у притвору код пожаревачког првостепедог оуда због убиства, нобегао је 26. пр. м-ца из оудоког ходника. Милован је стар 18 година, високог раота, сувоњав, у лицу плав, очију зеленкастих; од одела има на себи чак-

шире и гуњ од сукна, на глави црну шубару, на ногама шарене чарапе и опанке. Нека га све полицијске и опшгинске власти енергично у својим домашајима потражи и пронађеног стражарно спроведу начелству округа пожаревачког с позивом на депешу Бр. 7 5 39.

Милан Чопоровић, из Београда, који је решењем кварта савамалоког стављен под кривичну истрагу и у притвор због оппоне крађе, побегао је 25. пр. м-ца из квартовог дворишта,

Милан је стар 19 година, средњег раста, у лицу црномањаст, малих црних бркова, у обичном оделу. Изнооећи његову ФотограФију нозивамо све полицијске п онштинске власти да га живо потраже и пронађеног стражарно снроведу кварту савамалоком с позивом на акт Бу. 4 449.

Светозар Марковић — Буђевац, осуђеник београд. казненог завода, побегао је 25. пр. м-ца из Добричева, са рада.

Позивају се све државне и општинске власти да за одбоглим разбојником најживље трагају. Пронађеног треба спровеоти управи београдоког казненог завода с позивом на акт Вр. 2066.

Арсеније Миодраговић , земљоделац из Лесковице, среза жупског, надан27. прошлог м-ца извршио је убиство над Милевом, ћерком Сибина Миодраговића и наоружан побегао. Арсеније је ртаЈ) 25 — 28 година, високог^раста, дугих образа, испупчених јагодица, од одела има на себи: копоран и пангалоне од сукна, на глави Фес оа кићанком, а на ногама опанке. Позивају се ове полицијоке и општинске власти да Арсенија најживље потраже у својим домашајима и нађеног под јаком стражом спроведу начелнику среза жупског с позивом на депешу Бр. 3 8 36.

КРАЂА СТОКЕ Ноћу између 27. и 28. пр.м-ца непознати крадљивци украли су једну кобилу Каменчету Николићу, тежаку из Крушара. Кобила је матора 6 година, доратаоте длаке , са жигом „Т." Исте ноћи неиознати крадљивац украо је и једног коња Ваоилију Никодијевићу, земљоделцу, из Крушара. Коњ је виоок 157. ом., доратасте длаке, са жигом (< А." Депеша начелника среза нараћинског Бр. 7798. Обраћа се пажња свима полицијским и опшгиноким влаотима на ову покрађу.

Светозар је родом из оела Вучковице, среза гружанског, има 31 год., оредњег је стаса, очију жуто-плавих, косе смеђе; од особених знакова има: а) белегу од ране, об.шка овалног, величине 4/1 см., на леђима, за 6 см. у лево од оедмог кичменог обртња, и б) десно му је раме знатно више од левог. Преоудом крушевачког првоотепеног суда од 5 маја 1904. год. Бр. 1 255 1, Светозар је осуђен на 10 год. робије у тешком окову, због разбојништва.

УХБАЂЕНА Станојка жена Миће Османовића, цигашша из Дугог Поља, среза бањоког, чију смо потерницу изноли у 11. броју нашега листа ухваћена је, те је према томе престала потребз за даљим њеним тражењем.

Штампа ^рагв. Срп. Државиа Штампаркја

уредник, пушан Јјлимпић