Policijski glasnik

БРОЈ 21. ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК СТРАНА 167.

занимао земљоделотвом и да му је ово главно зацимање. Иа не само да је у иаведеноме била неправилна радња изврпгне влаети, него јо још и у томе: што је. пре него је тачно извидела н пре него се прописно уверида, као што ,је дужна била по тач. 4. 471. грађ. суд. пост. и правила Минист. правде од 4. Фебруара 1874. год. .N» 354., да ли је тачно оно стаље нашла, које потврђује суд и одбор општине к.... у уверењу од 30. новембра 1908. године № 423., да се жалилац Милан ие занима земл.орадњом, нити од исте живи, већ једино коларском радњом, него је пропустивши и ову дужност, а противно тач. 11. нод 6. и последњег оде.љка ове тачке речених правила Мииистра правде, — нашла, да је неумесна о-дбрана жалитељева да оп спада у ред земљоделаца. Па како је Министар прешао. преко ове неправилне радње, одобравајући решење начелства окружног, то ни његово решење но мвже остатп у, снази. С тога јс донео одлуку, да се жалбено решење поништи. Одлука од 22. марта 1911 год. № 31051

Како пак кроз његов плац има да нрође намеравана улица, то је понудно иитабулацију на исту кућу, ако временом мора да је руши. Општннски одбор донео је одлуку 26. марта 1911. год. № 2329. да одобрава молиоцу зидање ове зграде, с тим, да ставн интабулацију насвоје имање за обезбеду, да ће своју зграду сам порушити кад се буде регулација ове улице по плану регулациону линију о свом трошку поставпти. Надзорна власт решењем: од 4. априла 19! 1. год. № 4158 обуставила је ову одборску одлуку од извршења, са ових разлога:

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ П 0 Т Е Р Е Михаило Ра^оваиовић „Ускоковић", чувени коцкар, чију сдику ианооимо, има да

По чл. 8. закона о местима куће и остале зграде у вароши подижу се само по плану регулације. Одбору општинском ни овај, нити какав други законски пропис, није дао право, да може давати одобрење да поједини подижу куће или друге зграде мимо план регулације. По изјављеној жалби, III. Одсек Државног Савета нашао је, да је решење надзорне власти правилно н на закону основано. С тога је, на оонову чл. 170. закона о општинама, решио, да се жалба одбаци као неумесна. Одлука од 4. маја 1911. год. № 4427. Јос. К. Ст.

коое и браде смеђо (често обријан), ноеа неанатно кукаоТог. На груднма има брадавицу у ве.шчини пшешгчиог зрна за 10 см. исиод десне сисе. Денешаначедникаср. иараћиноког Бр. 1 5205. Војислав Томић, зв. „Мурга", познати

Један случај ресне примене чл. 8, закона о местима. Мијаило .М„ лимар цу. '1\у.прије, унутнојеједиу представку одбору општине ћупрнјске, тражећи да му се допустп, да на свом плац-у, на коме је до сада имао зграду од олабог материјала, а коју је недавно порушно, сагради нову зграду од тврдог материјала.

Он је родом из Ужица, отар 3 3 године, висок, ио дицу роав од богиња, очију идавих,

Он је с-тар 44 године, висок 1*7 6 см. у .шцу црн као Циганин, очију угаоито затво-

Нада општински одбор усвоји тражење надзорне влаоти и изрече разрешење општинсиих часнина (чл. 148. зан, о општ.), онда се надзорна власт, по жалби њихозој, не може упуштатн у одену правилности одлуке општинског одбора, јер је ова одмах извршна. На захтев надзорне власти, одбор општине ш...... донео је, на основу чл. 148 закона о општинама, одлуку од 11 ®ебруара 1911 године №176., да се II, К. В., председник псте општине, за више почињених неправилности, разреши од дужности По изјављеној жалби, надзорна власт нашла је, да је одлука одборска правилна и на закону основана, па ју је, на основу чл. .85 закона о општинама, одобрила решењем од 16 Фебруара 1911 год. № 2837., а жалбу као гтеумесну одбацила. По жалби разрешеног председипка, III. Одсек Државиог Савета нашао је, да рошење надзорне власти не може оотатп у снази с тога, што се надзорна влаот. према пропису чл. 148 закона о општинама, ннје могла ни упуштати у расматрање п решавање одлуке општиноког одбора о разрошењу жалитеља од председничке дужности. кад је та одлука донесена на оонову предлога исте властп н по томе на оонову помеиутог закопског прописа ностала пзвршна. С тога је на основу чл. 170 закоиа о ошптинама решио, да ое жалбеио решење надзорне власти понпшти. Одлука од 21 априла 1911 годипе № 4068.

ор у:шс ,на одговор за извршену опасну крг ади ое иадази у бегству.

, | коцкар, чију слику износимо, ооумњичен је да је извргоио крађу, иооле чбга је побегао.