Policijski glasnik

СТРАНА 224.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 28.

Из канцеларије пачелства округа тимочког *25. јула 1013. год. № 4882. У Зајечару.

ПОГИНУО У РАТУ Поред осталих рањеника пренешено је 10. јула ове године у другој резервној болници у Нишу и једно лнце — војни обвезник као тешко рањено и у агонији. Исто је лице умрло и сахрањано, али се није могло сазнати: које је ово

лице. Слику његовог леша износимо. Ко зна за ово лице или га познаје, треба да извести његову Фамилију, поменуту болнИцу и команданта места у Нишу.

СКРЕЋЕ СЕ ПАЖЊА Димитрије Павловић, званн »Шашко (( , раније кажњаван због превара, и познат као варалица, није

се оставио тога посла. У последње време извршио је више превара по Београду и другим местима; а да

би преваре што успешНије вршио, облачио се у наредничку униФорму. Димитрије је рођен у Београду, а раније је живео неко време у Крагујевцу; по занату је шлосерски раденик. Стар је 28 година, стаса средњег, косе смеђе. Полициска пласт је Димитрија ухватила. -— Ако би ко имао какве податке да да о Димитрију или да га за што год тужи, треба да се обрати Управи вароши Београда, а пошто се престављао под разним именима износимо му слику, да би га заинтересовани могли познати.

УХВАЋЕН Милован Ј. Мијоновић, из Пасјаче, округа топличког, који је окривљен због иокушаја убиства а чију смо потерницу изнели у 27. броју »Полициског Гласника® од ове године, ухваћен је. П О 3 и в Рашид Кадрић, земљ. из ЛукоцреВа, среза Ново-Пазарског, стар 18 година, решењем Ново-Пазарског окружног Суда од 23. јула гек год. Бр. 2517. стављен је под суд и у притвор за дело разбојништва, кззнимо по тач. 1 и 4. § 241. крив зак., алн се и до сада није могао пронаћи, пошто је по извр-

шењу дела одмах побегао. Стога у смислу § 314. крив. суд. поступка Ново-Пазарски окружни

Суд, позива га, да се у року од 3 месеци од дана када овај позив буде објављен, јави овом суду ради пресуђења ове кривице, у противном извиђање и пресуду изрећи ће и без његовог присуства Од Ново-Пазарског окружног Суда, 23. јула, 1913. год. Бр. 2517. у Новом Пазару. ТРАЖЕ С Е Шабан Даут, из Ивање, побегао је из места сталног становања и до данас није се вратио., Стар је 30. година, средњег раста, очију плавих, косе плаве, бркова плавих, чела висока. Акт начелства округа тетовског Бр. 8509. Васа Радојковић — Милошевић, из Жабара који је отумарао од своје куће незнано где. Стар је 37. година, стаса средњег, просед, нарамљује у ходу у сељачком оделу. Депеша начелника среза моравског округа пожаревачког Бр. 7872. Драгиша син Милана Јовановића, опанчара из смедерева отумарао је од своје куће незнано где. Драгиша је стар 10. година, стаса малог, у опште плав. Акт начелства округа Смедеревског Бр. 6218. МАНГУП СТОКА У атару општине јабучке нађена ' је једна мангуп крава, длаке сиво беле, ровашена у оба ува, рогова омањих, на десном сапу има жиг »К сс . Акт начелника среза тамнавског Бр. 7662. КРАЂА СТОКЕ Ноћу између 24. и 25. јула ове године украденајеједна кобила из пашњака Душану Драјићу из Богосавца. Кобила је стара 10—12 год; длаке алатасге, на челу цветаста; лева задња копита по средини прсла; иа сапима са десне стране има белегу од ударца и жиг државни »О с( . Депеша начелника среза поцерског № 7707. «=о=»

Штампа_Крал>. Срп. Државне Штампарије

Уредник А. Ј. Кузмановић.