Prosvetni glasnik

ПРОСВЕТНИ глдсник

ИЗЛЛЗЈЈ ДВА ПУТ сваког месеца у свескама од 3 и више габака. Цена је: за Србију 12 дин., а за Црну Гору, Бугарску, Босну, Херцеговину, Аустро-Угарску, Румунију и Турску 15 динара на годину

претидата се шаљк управи државне штампарнје, а рукописи уредништву.

XXIV свес^а

У београ4у, 31. децембра 1882.

година Ш

УКАЗ ЊЕГОВОГ ВЕЛИЧАНСТВА

Његово Величанство Краљ, благоволео је Указом својим од 7- Дексмбра о. г. иоставити за суилента У алексиначкој нижој гимназији: г. Ранка ПетровпАа, суплента ниже гимназије у Великом Градишту, по потреби службе.

Постављења, премештаји и разрешења од дужности наставника средњих школа Актом г. министра иросвете и црквених иослова

I ЈХостављени су: У реалци београдској : 1*. Шихаило МихаиловиК, за хонорарног предавача Француског језика, 9. Декембра о. г. у великоградишкој нижој гимназији: г. Стеван Чутурило, за привременог предавача 10. Декембра о. г. у зајечарској нижој гимназији : Владислав Жикеш, за учитеља певатт>а и музике, 9. Декембра о. г.

у пиротској нижој гимназиЈИ : г. Коста КлариЛ, учитељ цртања и краснописа, за предавача, 15. Декембра о. г. II Премештен је : у нишку гимназију: г. Ђорђе Ђ. ДимиК, предавач алексиначке ниже гимназије. за предавача, 7. Декембра о. г. III Разрешен је : у нишкој гимназији : г. Светозар ПоаовиЛ, предавач, 7. Декембра о. г.

Постављења, премештаји и разрешења од дужности наставника основних школа

Актом г. министра иросвете и црквених иослова

I Иостављени су: у београдском округу : г. Марко ДимитријевиК, за учитеља школе у Шоиићу, 13. Декембра о. г. у ваљевском округу : г. Тодор БлагојевиК, за учитеља I и 11 разреда школе обреновачке, 7. Декембра о. г.

г. Милутин Поиовић , за учитеља школе у Радљеву, 3. Декембра о. г. у врањском округу : » / г-ђца Даринка СиасиКева, за учитељку III разреда II одељења мушкешколе у Врањи, 7. Декем. о. г. у крајинском округу : г. Илија ИлиК, за заступника учитеља школе у Великој Јасикови, 16. Декембра о. г.