Prosvetni glasnik

42-

110СТАВЉЕЊА И ПРЕМЕШТАЈИ НАСТАВНИКА СРЕДЊНХ ШК0.1Л

У IV р. Писање речи и реченица по такту. ЦиФре, Знаци интерпункције. Ситпо писање између две линије. X Цртаље У I р. Праве линије и праволинијски предмети. У II р. Дељење линија. Цртање углова, троуглова, кривих линија и геометријских слика. У III р. Цртање четвороугла, равних орнамената, штампаних слова и мапе Србије. У IV р. Цртање разних предмета и мапа српских земаља и Балканског полуострва. XI Певање У I р. Најпростији оспови музичке теорије. Дечије песме у један глас. У II р. Одговарање на мало јектеније. Неколико световних песама. У III р. Црквено аевање. Одговарање на служби. Неколико тропара (8). Неколико световнихпесама (5 —6). У IV р. Црквено иевање. На вечерњу. На сдужби На пређеосвеКеној. На бдењу. О празницима. 5—6 тропара. 5—6 световних песама.

651

XII Гимнаетика У I р. Припрема. Кретање ногама у месту. Кретање рукама, трупом и главом. Нешто из војног вежбања. У II р. Кретање целим телом. Дечије игре. Прве радње с ђуладма. Нешто из војног вежбања. У III р. Радње на справама (и то преко конопца) Гимнастичке игре. Дечије игре. Радње с ђуладма. Нешто из војног вежбања. У IV р. Радње на премету (»реку«), Дечије игре. Радње с ђуладма. Вежбање у врсти. Примедба: Слободна вежбања и после II р. свуда. XIII Женски рад У I раз. Плетење с двема иглама. У II р. Плетење чарапа. У III р. Плетење чарапа. У IV р. Плетење с кукицом. Вез с вуницом. ПБр. 8238. 26. Августа 1883. у Београду. Министар просвете и црквених послова, рг. ^ Ј оваковић с . р.

Постављења и премештаји наставника средњих шнола

Актом г. министра аросвете и црквених иослова

I Поетављени су: У УЧПТЕЉСКОЈ ШКОЛИ У БЕОГРАДУ г. Јован МарковиК, члан епархијске конзисторије београдске, за предавача црквеног певања и правила у III и IV. разреду, 16. Августа о. г. У ПАРАЋИНСКОЈ НИЖ0Ј ГПМНАЗИЈИ г. Јован НиколиК , за предавача, 12 Августа о. г. II Премештени су: У ВЕОГРАДСКОЈ ГИМНАЗИЈИ г. Сава АнтонониК, предавач I. београдске ниже гнмназије за предавача, 7. Августа о. г. У КРАГУЈЕВАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ г. Милан КасумовиК, предавач ужичке реалке, за предавача, 7. Августа о. г. по потреби. У ВАЉЕВСКОЈ НИЖОЈ ГИМНАЗИЈИ г. Милош Н. ПеиновиЛ, нредавач шабачке ниже гимназије, за предавача, 8. Августа о. г. по молби.

У ВЕЛИКОГРАДИШКОЈ НИЖОЈ ГИМНАЗИЈИ г. Јован Јаворац, предавач пожаревачке пнже гимназије, за нредавача, 16. Августа ове године, по потреби. У КРУШЕВАЧКОЈ НИЖ0Ј ГИМВАЗИЈИ г. Панта МилановиК, предавач пиротске ниже гимназије, за предавача, 7. Августа ове године по потреби. У ПОЖАРЕ ВАЧКОЈ НИЖОЈ ГИМНАЗИЈИ г. Аука АачаревиК, предавач великоградишке ниже гимназије, за нредавача, 16. Августа о. г. по молби. У СМЕДЕРЕВСКОЈ НИЖОЈ ГИМНАЗИЈИ г. Саира СтанишиК, предавач параћинске ниже гимназије, за нредавача, 12 Августа о. г. по молби. У ШАБАЧКОЈ НИЖОЈ ГИМНАЗИЈИ г. Димитрије АлексиК, предавач ваљевске ниже гимназије, 8. Августа о. г. по молби,