Prosvetni glasnik

116

ИОСТАВЉЕЊА НАСТАВНИКА У СРЕДЊ1Ш II УПРАВПТЕЉА У ОСНОВНИМ ШКОЛАМА

Постављење наставника у средњим школама

Актом министра иросвете и црквених иослова иостављени су: у неготвнској нижој гииназши { г. Богумил Свобода, за учитеља IV класе музике и нотпог певања, 11. Октобра о. г.

у ведико-градишкој ниж0ј гимиазији : г. Милан ВељковиЛ, свршени философ , за предавача, 11. Октобра о. г. у зајечарској нижој гимназији : г. Жихаило БошковиК, философ , за предавача, 22. Октобра о. г. у крушевачкој н0жој гимиазији : г. Михаило БобиИ, философ , за предавача, 22. Октобра о. г.

у вишој женскоЈ школи: г-!)пца ЈЕвгенија ВојиновиЛева, за учителлцу женског рада у нижим разредима, 13. Октобра о. г.

Постављења управитеља основних школа Актом застуиника министра иросвете и црквених иослова од 30. Сеитембра о. г. иостављени су

г. пгколе г. школе г. школе г. школе г. школа г. школе г. школе г. школе г. школе

Антоније ЛучиК, за упра.:итеља основне у Куршумлији, округа топличеог. Благоје СтојановиЖ, за управитеља осповне у Наталинцима, округа крагујевачког. Васа ФраничевиК, за управитеља основне у Бољевцу, округа црноречког. Владимир ПоиовиК, за управитеља осповне у Мачкату, округа ужичког. Вукашин ГлишиЛ, за управитеља основних у Ражњу, округа адексиначког. Димитрије КостиК, за управитеља основне у Баничини, округа смедеревског. Живко ЖивановиК, за управитеља основне у Богатићу, округа шабачког. Јован ФилииовиЛ, за управитеља основне у Божевцу, округа пожаревачког. Јовица ИвковиЛ, за управитеља основне у Шопићу, округа београдског.

г. Љубисав ЈовановиЛ, за управитеља основие школе у Трнавцима, округа крушевачког. г. Љубомир Тодоровић, за управитеља основне школе у Венчанима, округа београдског. г. Миловап МијушиК, за управитеља основие школе у Влоту, округа црноречког. г. Милутин ИоиовиК, за управитеља основне школе у Подгорцу, округа црноречког. г. Михаило РизниК, за управитеља основне школе у Еучеву, округа пожаревачког. г. Нериша ЂекиЛ, за унравитеља основне гаколе у Великој Плани, округа смедеревског. г. Петар Нроти/1, за управитеља основне птколе у Великом Селу, округа пожаревачког. г. Светозар Петровић, за управитеља основне школе у Кодарима, округа смедеревског. г. Стеван ДимитријевиК, за управитеља основне, школе у Великом Орагају, округа смедеревског.

:г<Г-

Постављења, премештаји и разрешења од дужности наставника основних школа

Актом министра иросвете и црквених иослова: I Постављени су: г-ђица Леиосава БранковиКева, за заступницу учитељипе женске школе у Ражњу, 15. Октобра о. г. г. ТЈикола РистиЛ, ђак реалке, за заступника учитеља школе _у Суботинцу, 25. Октобра о. г.

у алексиначком округу : г-ћица Милица МиљковиЛева, за заступпицу учитеља школе у Кормаиу, 8. Октобра о. г.