Prosvetni glasnik

И<ЗеЛ а8И Д В & пут СВАКОГ МЕСЕДА У СВЕСКАМЛ ОД 3 II ВНШЕ ТАБАКА. Ц еНА ЈЕ г ЗА С рБИЈУ 1 2 дин., А ЗА ЦрНУ Г ору, Б угарску, Б осну, Х ерцеговину, А устро- У гарску, Р умунију и Т урску 15 динлра на годнну.

ПРЕТПЛЛТА СЕ ШАЉЕ Управи Кр. Срп. дрзкавне штампарије, А РУКОПИСИ УРЕДПИШТВУ.

XI СВЕСКЛ

У Београду 15 Јуна 1887

година VIII

Укааи Бзеговог Беличанетва

Његово Величанство Ераљ, благоволео је указом својим од 1 Јуна ове године иоставити : За председника министарског Савета, министра иностраних дела г. Јована Ристића, ипнистра нредседника у пензији; За министра унутраш$|х деда г, Радивоја Милојковика, члана државног Савета; За министра проевоте и дрквених послова, г. Алимпија Васиљевића, члана државног Савета; За министра иравде г. Јована Авакумовића, члана касационог суда. За министра грађевина г. Петра Велимировића, инжињера I класе; За министра Финансије г. д-ра Михаила Вујика, иро®есора Велике школе; За мивистра народне привреде г. Светозара Милосављевића, ироФесора у оставци.

Његово Величанство Ераљ благоволео је указом својим од 3 Јуна ове године, на иредлог иредседника министарског Савета, министра иностранш дела, иоставити : пуковника Саву Грујића, досадашњег изванредног посланика и опуномоћеног министра на Двору Цара Руског, за министра војног, с тим, да га у овој дужности до његова доласка заступа, почасни ађутант Његовог Величанства, инспектор артиљерије, ђенерал г. Антоније Богићевић.

ПостављеБа и разрешења од дужности наставника основних школа Актож минжстра просвете ж црквених послова I Постављени су: У ВАРОШИ БЕОГРАДУ : гђца Злата Барухова, заступница учитељице I одељења I разреда женске школе нишке, у I. и II. разред женске школе на Јалији, 4 Јуна ове год., по потреби. ЦРОСВЕТНИ МАСИИК 53