Prosvetni glasnik

416

ПРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

Претписом г. Министра просвете и црквених послова од 11. априла о. г., ПБр. 4055, одобрено је да се књига: Лазарица или Бој на Еосову, од Ср. Ј. Стојковића, може употребљавати за поклаааље ученицима народних школа о годишњим испитима и да се може набављати за књижнице народних шкода.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ

У Великој Школи, у фидософском Факултету, празне су две катедре за Историју сриског народа. Позивају се сви они који желе компетовати на ове катедре, да се с потребним документима пријаве Министарству просвете и црквених послова до 2. јуна ове гбдине. Компетенти ће, у својим пријавама, означити за коју се врсту наставника јављају према чл. X закона о изменама и допунама у закону о устројству Велике Школе од 22. октобра 1896 године. ПБр. 4441. Из канцеларије Министарства просвете и црквених послова, 19. априла, 1908. године, у Београду.

У Великој Школи, у правном Факултету, упражњена је катедра за Финансију. Позивају се сви они који желе компетовати на ову катедру, да се с потребним документима пријаве Министарству просвете и црквених послова до 2. јуна ове године. Кбмпетенти ће, у својим нријавама, означити за коју се врсту наставника јављају према чл. X закона о изменама и допунама у закону о устројсгву Велике Школе од 22. октобра 1896 године. ПБр. 4442. Из канцеларије Министарства просвете и црквених послова, 19. априла, 1903. године, у Београду.

У Великој Школи, у философском Факултету, празна је катедра за Историју сраске књижевности. Позивају се сви они који желе компетовати на ову катедру, да се с потребним документима пријаве Министарству просвете и црквених послова до 2. јуна ове године. Компетенти ће, у својим пријавама, означити за коју се врсту наставника јављају према чл. X закона о изменама и допунама у закону о устројству Велике Школе од 22. октобра 1896 године. ПБр. 4443. Из канцеларије Министарства просвете и црквених послова, 19. априла, 1903. године.