Prosvetni glasnik

414

ПРОСВВТНИ ГЛАСНИК

Свима директорижа средњих школа Усвојио сам мишљење Главног Просветног Савета да се ученицима средњих школа, који би пали и на поновном испиту зредости, доиусти да испит зрелости понове и други пут али тада као приватни учсници, и по наротатом одобрењу од страие Министарства. Према овоме има се изменити тачка ђ. члана 23. правила о испиту зрелости у гимназијама и реалци те да од сада гласи: ђ). За приправника на другом редовном испиту зрелости који полаже после годину дана вреде исте одредбе које и за први испит. Ако га и по други пут не положи он ће се одбити од даљег полатања испита зрелости као редован ђак. Полагање испита по трећи пут може бити по одобрењу од стране Министарства просвете; овај се испит сматра као приватан и за њ се плаћа такса државна и наставницима. ПБр. 3260. 26. марта 1903. год. Београд. Мшшстар просвете и црквених цосдова Л. Лазаревић, с. р.

1. Свима директорима средњих шкода 2. Уиравитељима Виших Жеиских Жкола Усвојио сам мишљење Главног Просветног Савета и одобравам да се из школарине набављају и књиге и друге награде за поклањање ученицима о иснитима. С тога ће члан 3. правила о намени, руковању и трошењу новца из школарине имати још један став који ће гласити: е.) набављају књиге и друге награде за поклањање ученицима о испитима. (,. ПБр. 3813. 2. априла 1903. год. Београд. Министар нросвете и црквених послова Л. ЛазаревиЂ, с. р.

ОДЛУКЕ МННИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ П0СЛ0ВА 0 КЊИГАМА

Претписом г. Министра просвете и црквених послова од 9. јануара о. г., ПБр. 18835/902, одобрено је да се дело: 1соподгарМа тоИизсогит ^оззШит т Ш1иге ГегИагга НипдагГае, СгоаИае, 81а^опгае, ВаЈтаИае, Ђотгае, Неггедоггпае, ВегМае