Prosvetni glasnik

6

ПРОСЈВЕТНИ ГЛАСНИК

РАСПИСИ МИНИСТРА ПРОСВЕТВ И ЦРКВЕНИХ ПОСЛОВА

НГколскил надзорнициша Поводом расписа г. Министра Финансија од 21 априда ове годинс, ПБр. 11075, препоручујем Вам да таксу за периодску повишицу шгате наставника народних школа не шаљеге министарству већ само молбу и 0,50 динара за исту, а таксу за повишицу напдаћиваће, према горњем распису г. Министра Финансија, нореска одељења код којих дотични наставници нримају ндату. ПБр. 8417 Мпнистар 29 маја 1904 ГОД. просвете и црквених послова у Београду. Л>уб. М. Давидови-ћ с. р.

Шкодским надзорницима Чланом 48. закона о народним школама одређено је да се рад наставнички у школи оцењује оценама: одличан, повољан и неповољан. Првом оценом, оддичан, треба да се оцењује рад оних наставника, чији је рад у сваком погледу за похвалу, и који се у истини истичу као школски радници над свима осталим својим друговима. Према томе ова ће оцена имати већи значај него што је имала „петица" према ранијим законима. Извештавате се о овоме с препоруком да се по овој мојој наредби управљате и при оцени наставничкога. рада у шкоди крајем ове шкодске годиие. ПБр. 8566 2 јуна 1904 год. Министар Београд. иросвете и црквених посдова Љуб. Давидовић, с. р.

ОДЛУКЕ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСЛОВА 0 КБИГАМА

Претписом господина Министра просвете и црквених послова ПБр. 8816 од 11 јуна ове године, одобрено је да се књига Историја сраског народа (прва књига) од Миленка Вукићевића, нроФесора II београдске гимназије, може употребљавати као помоћна књига у средњим и стручним шкодама, и да се може набављати за књижнице средњих, стручних и народних школа.