Prosvetni glasnik

СЛУЖБЕНИ ДЕО

263

Окружним школским одборима

Неки окр. школски одбори питали су ме докло ће се држати предавања у вечерњим и продужним пгкодама, пошто од подовине овога меседа настају пољски радови и због тога ученици неће моћи тачно да додазе у шкоду. Одбори су тражили још и упутство кад ће се извршити испити у овим школама и ко ће председавати на испитима, ако се нећо одређивати нарочити изасданици. Поводом ових питања, наређујем да се рад у вечерњим и продужним школама заврши најдаље 1. априда ове год., и да се ученици позову на испит крајем школске године кад се буде држао испит и у основним школама. Према овоме, и на овпм испитима председаваће школски надзорници које будем одредио да изврше преглед основних школа, јер ми је, из Финансиских обзира, немогућно да сад одређујем нарочите изасланике који ће прегледати рад у овим школама. 0 напретку у вечерњим и продужним школама, као и о броју ученика, они ће ми поднети извештај, а о томе ће известити и окружне школске одборе, да -би ови могли поступити по чл. 65. тач. 10 закона о народним школама. — Нека окружни школски одбори ураде што даље треба прома овој мојој наредби.

ОДЛУКЕ МШШСТРД ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ П0СЛ0ВА 0 КЊИГАМА

Одлуком господина Миниетра просвето и црквених послова ПБр. 3207 од 10 Фебруара 1905 године, одобрено је да се књига „ Радост" књига за децу у издању књижарнице Велимира Валожићв може употребљавати за иоклањање ученицима народних школа о испитима и да се може набављати за књижнице народних школа. Одлуком господина Министра просвете и црквених послова ПБр. 3208 од 15 Фебруара 1905 године одобрено ја да се лист Сриски Ењижевни Гласник који уређују г.г. Павле Ј. Ноповић и д- > Јован Скерлић може набављати за књижнице народних и средњих школа. Одлуком господина Министра иросвете и црквених послова НБр. 3209 од 15 Фебруара 1905 године, одобрено је да се књига Словснска митологија од Л.уја Леже-а у сриском преводу од проФ. Радосава Агатоновића може набављати за књижнице народних школа, за књижнице средњих школа, и да се може употребљавати за поклањање ученицима средњих школа.

11Бр. 5056 5 марта 1905 год. у Београду.

Министар иросвете и црквених послова,

Анд. НиколиЋ с. р.

Одлуком госнодина Министра просвете и црквених послова ПБр. 3210 од 10 Фебруара 1905 године, одобрено јо да се књига „ Робинзон