Prosvetni glasnik

СЛУЖБЕНН ДЕО

449-

у већнм среским местима да на Видов-дан, пошто нрпгоднпм говором објасне својим ученпцима значај тога дана, упознаду их са узвишеном намером друштва „Књагпње Љубице" и упуте их како ће продајом црвених цветова својим родитељпма и другим грађанпма п оне и родитељи њихови и грађани доиринети одржању српских цркава на Косову. Новац од продатих цветова слаће се Одбору Госнођа „Књагиње Љубице" у Београду. Окружни шкодски одбор може, према своме нихођењу и познавању прилика, препоручити нродају црвених цветова и женским школама у другим већим местима. Саопштпте ову моју наредбу свима учитељицама народних школа у окружним варошима п већпм среским и другим местима. ПВр. 8873. 1 јула 1911 године у Београду. Заступник Министра просвете и црквених нослова, Министар. народне привреде, Ј. М. Продановић, с. р.

О^ру^иим ни^о*лс^им Одборима и ш^ОхЛС^ом надзорни^у за град Београд. Решењем својим од 28 маја ове године ПБр. 8762, господин Министар просвете и црквених послова одобрио је, да се друго издање Српске Виле од г. Михаила Станојевића, учитеља у Београду, може преноручити основним школама за поклањање ученицима о испиту и за књижнице онсовних школа. Извештавате се о овоме ради знања и потребног саопштења. ПБр. 8762. 3 јуна 1911 године Начелник у Београду. Министарства просв. и црпв. послова, Мирко М. Поповић, с. р.

Дире^торима гимназија, управите<љима учит. ии^о^а и народних ШЈ^о,да. Решењем својим од 23 јуна ов. год. ПБр. 10145 господин министар просвете и црквених послова одобрио је, да се књига: „Жан-Жак-Русо и Природно Васпитање" од Габријела Компејре-а, у преводу г-ђе Јелисавете С. Марковића, учитељице из Крагујевца, може препоручити за књижнице народних, средњих и учитељских школа. Извештавате се о овоме ради знања и потребног саопштења. ПБр. 10145. 23 јуна 1911 год. Начелник у Београду. Министарства просв. и цркв. послова, Мирко М. Поповић, с. р.