Prosvetni glasnik

4бО

ИРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

Свима средњим ш^Охлама. Решењем својим од 2 јула, ове год. ПБр. 9441 господпн Министар просвете и црквених посдова одобрио је, да се књига: „Физика за ниже разреде средњих школа", од г. Светислава Обрадовића, проФесора, може употребљавати као уџбеник приватног издања с продајном ценом од 2.50 дин. од комада. Извештавате се о овоме ради знања и потребног саопштења. ПБр. 9041. 2 јула 1911 год. Начелник у Београду. Министарства просв. и цркв. послова, Мирко М. Поповић с. р.

Свима средњим ш^о^дама. Решењем својим од 8 јула, ове год. господин Министар просвете И црквених послова одобрио је, да се књига: „Грађа за Флору гљива у Ераљевини Србпји" од г. Миливоја Симића, директора II Београдске гимназије, може препоручити за књижнице сред-њих школа. Извештавате се о овоме ради знања и даљег Вашег рада. ПБр. 9944. 8 јула 1911 год. Начелник у Београду. Министарства просв. и дркв. послова, Мирко М. Поповић с. р.

МИ П Е Т А Р I. ПО МИЛОСТИ БОЖЈОЈ И ВОЉИ НАРОДНОЈ КРАЉ СРБИЈЕ * На предлог Заступника Нашега Министра просвете и црквених послова, Нашега Министра народне привреде, по саслушању Нашег Министарског Савета, а на основу чл. 8. Закона о Народном Позоришту, потврдили смо и потврђујемо У Р Е Д Б А о НАРОДНОМ П030РИШТУ У БЕОГРАДУ која гласи: Управа Чл. 1. На челу управе Народног Позоришта стоји Управник* који је уметнички и административни шеФ Народног Позоришта, и према томе његова права и дужности су ове: