Prosvetni glasnik

524

Просветни гласник

се Гајић Вујадин, ученик" II разреда исте школе, кажњава, на основу чл. 40 т. 9 Правила о владању ученика средњих и средњих стручних школа, изгнањем из свих учитељских школа у Краљевини, без права полагања испита. О предњој се одлуци извештавате ради знања. По наредби начелника Одељења за средњу наставу, шеф Наставног отсека Јов. Кангрга с. р.

138 Краљевским банским управама за просветна одељења и директорима средњих и средњих стручних школа С.н.бр. 15.589 На предлог директора учитељске школе 27-У-1931 год. у Неготину, Пов.бр. 3 од 30 априла 1931 Изгнање Милошевића године, господин Министар просвете, под Ивана из свих средњих ' и учитељских школа С .н.бр. 15.589 од 26 маја тек. године, усвојио је одлуку Наставничког савета учитељске школе у Неготину, којом се Милошевић Иван, ученик III разреда исте школе, кажњава, на основу § 43 тач. 4 Закона о средњим школама (чл. 40 тач. 9 Правила о владању ученика средњих и средњих стручних школа), изгнањем из свих средњих и учитељских школа у Краљевини, без права полагања испита. О предњој се одлуци извештавате ради знања. По наредби начелника Одељења за средњу наставу, шеф Наставног отсека Јов. Кангрга с. р.

139 Краљевским банским управама за просветна одељења и школским надзорницима на подручју Управе града Београда

о .н .е

38.470

Расписом О.н.бр. 87.082/30 издато је наређење свима школским надзорницима, управитељима и наставницима грађанских и народних школа, да учествују и помажу рад Сокола Краљевине Југославије. Истим расписом наређено је банским и среским школским надзорницима да, уз припомоћ управитеља гра-

20-У-1931 год. Школски надзорници поднеће извештаје колико су наставници радили у смислу расписа О.н.бр. 87.082/30.