Prosvetni glasnik
г-
Општи део
1251
ђ) вешање и сушење; и) савијање и рољање; ј) глачање. 5) Бојење: а) припрема тканине за бојење; б) бојење; в) испирање; г) неуспеси при бојењу. 6) Отклањање мрља са одела и рубља. 7) Прање вуне и перја, чијање перја. III Вођење куће 1) Домаћица: а) домаћица и њеие оеобине; б) „ као другарица мужа; в) „ као мата; г) „ и послуга; д) „ као куЦац и продаваи. 2) Домаће књиговодство. 3) Подела рада. 4) Постављање стола: а) покривање стола; б) стављање посуђа и прибора за јело; в) доношење јела; г) понашање при обеду. IV Људска исхрана 1) Хранљиве материје: а) уопште о храпл.нвим материјама; б) оргаиске хранљиве материје; в) неорганске хранљиве материје; г) витамини; д) споредни састојци; е) хранљиви саетојци ра-зних намириица. 2) Потребна количина хранљиве матернје за дпевну исхрану. V Врсте хране Храна животињског порекла: а) млеко; б) млечни производи; в) месо; г) Јаја; д) масти. 2) Храна биљног порекла: а) врсте жита; б) брашно; в) хлеб и теста;