Ratnik

ОПСАДА МЕЦА | 299 (Атв Гадипеху) и да тамо задржи подкрепљења неријатељска. Други корпус, гарда, резервна артилерија и коњички корпус остају за сваки случај у резерви.

Шрви топовски метак са Фора 56. ЈиПеп-а биће знак за напад. Чим буде непријатељ одбијен, одма се има марш да продужи к Тиовиљу и то друмом у Бетленвиљ (Вебеату е) и (Шапсе) Иланж.

Шротиву овог плана имали би да приметимо, као што смо већ једном напоменули, да је требало главни удар управити на лево крило положаја код ође Вазђ-а а фронт само да се збиљски занима. Па ако се на овај начин непријатељ баци на север, онда да се одвоји један мањи део, који би имао задатак да га гони и растера, али међутим требало би све мере предузети, како би свака, могућа помоћ противничка могла бити задржана, а притом да буду и своја сопствена леђа довољно осигурана. За ову цељ свакојако требало је употребити један цео корпус (н. пр. 8-ти), јер једна дивизија за овај задатак није никако била довољна. Место пак другог корпуса морала би да заузме царска гарда.

И резервна артилерија и коњички корпус били су преко нуждни при овом пробоју у првој линији и то артилерија на левом крилу трећег корпуса, ла заклања.

"њетово насилно кретање, и да напад подпомаже и олак-

шава, рушећи непријатељски положај. Коњица пак била је нужна, да заклања већ развијено движење 3-ћег корпуса и да у случају потребе помаже 2-ти корпус, при заустављању непријатељских подпора, И најзад да заклања наступање у Тионвиљ. Најзад требало је за случај ако пробој испадне за руком , издати наређење, који ће се путови ползовати за рад марша, за осигурање, ва ваузеће непријатељских прелаза, за уређење трена ит. 4.

РАТНИК КЊ. 11. ОВ, УП1. 20