Ratnik

300 НАУЧНИ И поучни део

Базен је најпре наредио, да, се пред фФортицом Ов. Жилије (56. Јел) подигну два заклона за 12 фФун. и 24 Фун. батерије и да се исте наоружају, па кад је то било свршено, онда је, око 4 сах. по подне, издао заповест за напад. о |

Од опсадне војске 19-ог у Јутру стајале су трупе на десној обали овако:

а, д-ћа резервна дивизија: бригада Бланкензеова у линији Малроа-Шарли (Мајтоу-Оћату) са истуреним оделењем у Рипињи (Епрспу), Сенденова Ландверска диви"зија код Олжи (Ојсу) у резерви.

6, Т-ви корпус: од прве дивизије 1-ва бригада у линији Тејљи Ссрвињи (ТаПу-бегујепу) ]-ви батаљон у Ноазвевиљ (Мојззеуш -у) 8-та бригада и корпусна артилерија између Времи и св. Барба (гету п 51. Вагђе) у резерви. Од Ноазевиља (МозавеуШе) преко Монтоја (Мопбоу) до Коломбеј-а (Сојотђеу) осматрала је корпусна коњица. Одавде преко Ла Гранж о Боа (Ка бСтапсе апх Војв) и до Мерси ле Мец (Мегсу Јез Мега) стајаху предње трупе 4-те бригаде 2-те дивизије, чија је главна трупа била код Курсел сир Нид (Соштсејев зшг Ктед) а један батаљон у (Его спу) Фронтињи.

_в, Трећа коњичка дивизија осматрала је од Мерси ле Мец до Орли-а (Метсу Је Мегг до Опју).

Одавде до Мозела стајала, је 28-ма бригада 7-мог кора.

Ђенерал Мантајсел наредио је узбуну око # Љ сах. и упутио је 3-ћу пешачку бригаду са 2 батерије у Пиш (Расће) она је стигла око 9, сах, пре подне у РетонФеј (Кебоптау), прву бригаду 3-ће коњичке дивизије у Ретонфеј (Кећопјау) (међутим око 19, сах. после подне отишла је цела дивизија у Пиш [Рисћеј — следство мнотостручних заповести). 1-ва коњичка бригада и 1-ва батерија З-ће резервне дивизије у св. Барб (56. Вагтђе).