Ritam

UN MACHINE je ime nove grupe Davida Bowiea. Njihov je album izdat krajem maja...

U 2 se nalaze u studiju u Dublinu gde snimaju demo materijal za svoj novi album...

CASTLE BONINGTON POD (VELIKIM) ZNAKOM PITANJA Godinama najveća heavy metal festa, festival u Castle Doningtonu, još je uvek pod znakom pitanja zbog, secate se, proslogo dišnj e tragične pogibije dva rock fana. Konačna odluka o budućnosti festivala i mogućim terminima za njegovo održavanje ove godine biće poznati početkom juna (po zaključivanju ovog broja) kada će se susresti lokalne vlasti i organizatori. Već se šuška o mogućim kandidatima za nastup, među njima se sve češće pominje ime grupe GUNS N’ HOSES, no jedno je sigumo ako do festivala dode mnoge heavy metal atrakcije će morati da meryaju svoje ovogodišnje kalendare.

I DYLAN SE BUDI Bob Dylan dolazi ovog leta na evropsku tumeju. On trénutno završava album u New Orleansu uz pomoć Marka Knopflera, Ute Neville Brothers i Dirty Dozen Brass Band (seca li se iko da su se oni pre tri godine svirali na „Kolarcu”). Focale su da kruže glasine da je ovo Mr. Zimmermanov najsnažniji materijal u poslednjih petnaestak godina. Gde ima dima ima i vatre! A bilo je i vreme...

TREZYENA I BOGATA U vreme dok vi ovo citate nova tinejdžerska zvezd Tanita Tikaram na svoja tri londonska nastupa isprobava nove pesme sa svog sledećeg drugog (još nesnimljenog) albuma. Njen menadžer kaže da je Tanita u proteklih lest meseci provedenih uglavnom na putu napisala čak 18 novih pesama. Očigledno, Tanita nije zapala u kreativnu krizu posle debi albuma koji je do sada prodat u preko dva i po miliona primeraka. A ko bi!?

UB 40 imaju samo jedan nastup ove godine u Engleskoj. Na Birmigenskom fudbalskom sta-

dionu 10. juna njima ée se pridružiti još i THE POGUES i ROBERT PALMER...

• CRN A LISTA Oprava londonskog TOWN & COUNTRY kluba, jednog od najpopularnijih tamošnjih sastajališta mladih (trt), je sastavila listu grupa nepoželjnih na toj sceni. Na njoj su JESUS & MARY CHAIN, SWANS, SONIC YOUTH, FIELDS OF THE NEPHILIM, FRONT 242, NITZER EBB PSYCHIC TV, MY BLOODY VALENTINE I još neki, a sve zbog neprimerenog ponašanja neodgovornih pojedinaca iz redova obožavalaca pomenutih grupa. (tri).

CND FESTIVAL Za sve one koji óe se eventualno naći u Velikoj Britaniji 16, 17 I 18 juna, evo spiska učesnika na velikom CND Festivalu u Glastonburyju. Za sada su sigurni: SUZANNE VEGA, HOTHOUSE FLOWERS, WOMACK & WOMACK, ALL ABOUT EVE, FAIRGROUND ATTRACTION, MARTIN STEPHENSON, NICK CAVE, THE WATERBOYS, ROBERT CRAY, ELVIS COSTELLO, THE PROCLAIMERS, THE WONDERSTUFF I mnogi drug!. Vikend karta za koncert je 28 funti. NARAVNO ZA ENGLEZE, A ZA NAS? I

Nick NOLTE, godinama zaboravljen ponövo je u centru pažnje. Gotovo istovremeno u bioskopima se pojavilo čak tri njegova filma. U „Three Fugitives, Francisa VEBERA, uspešno je zamenio Gerard a DEPARDIEUA, u Miliusovom „Farewell To The King,, sugestivno je odigrao Kralja Bornea, dok je u SCORSESEOVOM skeču iz filmskog omnibusa „New York Stories,, (ostale pribe i režirali Woody ALLEN i Francis COPPOLA) dohvatio slikarsku

kičicu. Bez trenutka predaha, pohitao je na snimanje novog filma Karela REISZA „Everybody Wins,, u kome mu je partnerka Debra WINGER, a scenarista čuveni Arthur MILLER!

Meryl STREEP, kao da ne žali previše što nije dobila Oskara. To pokazuje i izborom sledećeg projekta; „The Lives And Loves Of She Devil,, rediteljke Susan SEIDELMAN, u kome će se prvi put oprobati kao komičarka. Odmah zatim, bacióe se na muzibke filmove. Prvo u ekranizaciji Rosinijeve opere „Seviljski berberin„ reditelja Nikite MIKHALKOVA a potom i u mjuziklu „Evita,, Olivera STONEA gde će tumačiti Evitu Peron.

Dustin HOFFMAN, obekivani dobitnik Oskara za „Kišnog boveka,,, ovoga puta neće čekati pet godina do sledeceg projekta. Nedavno je završio snimanje filma „Family Business,, Sidney LUMETA, sa partnerima Sean CONNERYJEM i Matthew BRODERICKOM, a ovih dana kreće u Meksiko da bi se pridružio ekipi filma o Čiku Mendesu, poznatom sindikalnom vođi. Reditelj je Robert REDFORD, a glavna glumica Sonia BFIAGA. Na pomolu je autistična Ijubav. Neće li Veliki Getsbi bili ljubomoran?

NAJGLEDANIJI Neamerički filmovi: Рос&ТкОЛА IРв?. 1) AU REVOIR. LES ENFANTS (LMalle) 5,3 miliona dol. 2) WOMEN ON THE VERGE OF A NERVOUS BREAKDOWN (P. Almodovar) 4.8 3) BABETTE’S FEAST (G.Axel) 4,3 4) BAGDAD CAFE (P.Adlon) 3,4 5) WINGS OF DESIRE (W. Wenders) 3,2 6) A WORLD APART (C Menges) 2,3 7) SALAAM BOMBAY (M. Nair) 1.9 8) PELLE THE CONQUEROR (B. August) 1.3 9) BOYFRIENDS AND GIRLFRIENDS (E. Rohmer) 0.8 10) LITTLE DORRIT (C. Edzard) 0,7

9