Ritam

MONITOR

POVRATAK STONESA Posle dva vrlo slaba Jaggerova solo izleta i Richardsovog vrlo dobrog solo rada, „Big mouth” i „Living legend” su se ponovo udružili i na sunčanom Barbadosu pišu i snimaju demo trake za novi album The Rolling Stonesa. Album će se snimati u avgustu u njihovom studiju u Montserratu da bi grupa zatim krenula na tromesečnu tumeju po SAD i Kanadi. Računa se da će prihod od ove turaeje iznositi 70 miliona dolara. Komentar - nepotreban! Naravno, u pitanju su stadioni a u različitim prilikama uz Stonese će se pojavljivati i Guns N’ Roses, INXS i Living Colour. Pre toga Keith Richards će postati prvi vlasnik statuete Elvis nove rock nagrade bazirane na Oscaru... Sto bi se reklo - i jare i pare!

PEL X 9 PUBLIC IMAGE LIMITED su sredinom maja izdali svoj novi deveti po redu album, upravo tako nazvan „9” na kome se nalazi deset novih pesama. Producenti su Stephen Hague (New Order, Pet Ship Boys) i Eric Thomgren (Talking Heads). PIE su sada četvorka jer ih je napustio Lu Edmunds „zbog problema sa sluhom” i pripremaju se na dvomesečnu tumeju po Amedei gde ce nastupati sa New Order.

PRINCE I BATMAN Prince je upravo objavio novi singl Batdance što je i naslovna tema filma BATMAN; THE MOVIE. Prince je napisao i muziku za ovaj film što će se cuti na njegovom sledećem albumu koji se pojavljuje 20. juna. Uzgred, prema prvim procenama Batman bi mogao bili jedan od pet najgledanijih filmova svih vremena. Secate se u prošlom broju napisali smo da ée ovo bili godina Batmana. Pogrešili smo po svemu sudeći biée ovo njegova decenija!

LOU REED čiji je novi album NEW YORK njegov najuspešniji rad od dana VELVET UNDERGROUND dolazi ovog leta na evropsku tumeju. Roncarti u Engleskoj krajem juna i početkom jula veé su rasprodati... Jedahaest fanova je uhapšeno zbog pijanog i raskalašnog ponašanja pre koncerta grupe WASP u Belfastu. To je bio njihov prvi koncert na britanskoj tumeji. Šta И će se još desiti do kraja!? GLADYS KNIGHT peva naslovnu numeru novog filma o Jamesu Bondu. Film se zove LICENSED TO KILL a pesmu je napisao NARADA MICHAEL WALDEN. • OIONNE WARWICK je glavna zvezda dobrotvomog koncerta War On AIDS u Washingtonu 10. juna na kome će još nastupiti Lena Home, Patti Labelle, Gladys Knight i Rita Coolidge... , BOZ SCAGGS će pored Lise Sliwe igrati glavnu ulogu u filmu INDIGO. Upitan o kakvom se projektu radi lakonski je odgovorio „Nešto kao Blade Runner”! • MALCOLM McLaren posle četiri godine izdaje novi album koji se zove Waltz Darling. Malcolmu su u realizaciji pomagali Lourdes kao vokalist, Bootsy Collins na basu i kao prateće vokalistkinje Pretty Fat • Citarista GODFATHERSA Kris Dollimore ée morati da se pojavi na španskom sudu zato što je polomio stalke za mikrofone na koncertu u Loji što je izazvalo publiku koja je uništila celokupnu opremu i ozvučenje. Godfathersi su prekinuli koncert posle druge pesme zbog užasnog ozvučenja, a siroti Dollimar se übrzo vratio i iskalio svoj bes na stalcima. Nejasno je koliko će ga to koštati...

MARIANNE FAITHFULL završava novu ploču koja će se zvati Blazing Away i na kojoj će se pesme Stevea Wmwooda kao i Bonoa i Edgea... • JOHN HIATT, RY COODER, NICK LOWE i JIM KELTNER koji su već radili zajedno na Hiattovom fenomenalnom albumu Bring The Family - sada rade na zajedničkom projektu pod imenom Hiatus... • ADAM HOROVITZ iz BEASilE BOYSA igra pored Donai da Sutherianda jednu od glavnih uloga u novom Hugh Hudsonovom flmu LOST ANGELS. Adam igra mladog buntovnika a u filmu ée se cuti muzika grupa - The Pogues, Happy Mondays, The Cure i Soul Asylum. Hugh Hudsona se secamo po fîlmovima Chariots Of Fire i Greystoke. < THE WHO su se ponevo okuрШ da bi proslavili 25. godišnjicu postojanja. Uz dvostruki album koji rekapitulira njihovu izuzetno uspešnu karijeru Townshend, Daltrey i kompanija kreću na veliku američku turneju. Za prve koncerte karte su bukvalno razgrabljene. Long live Rock!

HRABRO LICE Ovih dana sigumo uživate gledajući na satelitskom programu novi spot Paula McCartneya My Brave Face. Ovo je jedna od pesama koju je Big Macca uradio zajedno sa Elvisom Costellom a sve one će se naći na Paulovom albumu Flowers In The Dirt. Paul je materijal za album snimao sa gitaristom Hamish Stuartom (nekada clan Average White Band) i bubnjarom Chrisom Whittenom.

8