Ritam

Posle prikazivanja poslednjih kadrova iz filma "Kum 3" (The Godfather Part III) producenti u "Paramauntu" odlučili su da šlrom odreše kesu. Oduševljeni Kopolinim radom, na već ionako ogroman budžet (50 miliona dolara) dodaće još toliko za reklamu. Film će imati američku premijeru 25. decembra sa 1800 kopija. Perfekcionista, kakavveć Jeste, Kopola je kasnio sa snlmanjem vise od dva meseca, a na kraju Je završio sa vise od jedanaestsati materijala. To je montažere bacilo u očaj, a premijeru odložilo za nekoliko meseci. Da podsetimo, "Kum 3" nastavlja sagu o porodici Korleone dve decenije posle "Kuma 2", a glavne uloge igraju Al Pacino, Dajana Kiton I End! Garsija.

POSLEDNJA OD FONDI

Slavno prezime, slavni otac - Piter, joS slavnija letka - Džejn i najslavniji od svih deda Henri, prvi su, razumljivo, podaci koji se navode u sve učestalijim napisima specijalizovane i manje specijalizovane štampe o Bridžet Fondi. Dakle, nastavljač porodičnog zanata, ona pre svoje dvadesete godine postala glumica čija profesionalna biografija deluje poprlično impresivno. Debitovala 1987. godine u Oku "Aria", to jest u njegovom segmentu "Tristan i Izolda", delu specifičnog omnibusa sastavljenog od omiljenih operskih inserata desetorice reditelja angažovanih na projektu, Bridžetin "direktor" bio je Frenkßodam. Sledila je "Shag" Zelde baron, komedija nalik "Laku za kosu" smeštena u rane Jeazdesete, a potom i njena najzapaženija uloge kol-gerle Mendi-Rajs dejvis u fiimu "Skandal", rekonstrukciji brotanske političke "Afere Profjumo". U meduvremenu, Bridžet je ostvarila nekoiiko uloga u televizijskim serijama i filmovima, te još jednu u dugometražnom, festivalima namenjenom "Strapless". Poslednjašpicana kojoj senašlo ime najmladeod Fondi je još uvek neprikazani rediteljski povratak niskobudžetne legende "Roger Corman’s Frankenstein’s Unbound". Inače, Bfidžet Fonda živi u njujorku gde još uvek studira na tamošnjem Univerzitetu. DP.

ZAUMNA UMA

"Sa ženama mlađim od trideset godina obično ne razgovaram duže od pet minuta. Nemaju šta da kažu. Ali, Uma me fascinira, Pogotovo za devojku svojih godina,' rekao jeza prelepu devetnaestogodišnjakinju Džon Malkovič, glavni glumac iz njenog do sada najpoznatijeg filma 'Opasne veze' Stivena Frirsa. Unuka pravog barona, kćer rođene Šveđanke, psihoterapeutkinje, i profesora budizma i komparativne književnosti ma univerzitetu 'Kolumbija', Uma Turman je jedna od najsenzacionalnijih i daieko najatraktivnijih pojava na američkom filmu u poslednjih nekoliko godina. Debitovalaje u 'malom' niskobudžetnom art filmu 'Kiss Daddy Good Nighf, da bi prvi put bila ozbiljnije zapažena u 'Johnny Be Good', reditelja BadaSmita. Slede već pomenute 'Opasneveze', tefilm kojije 'Kolumbiju' zavio u cmo, 'Ludezgode Barona Minhauzena' - u oba filma gledateljstvoje moglo da upozna njeno Vidi i ne zaboravi' telo. Dve godine koje je kao devojčica proveia sa rodfteljima u Indiji, verovatno su doprinele dođatnoj egzotici, već naglalenoj švedsko-baronskim poreklom i neobičnim imenom. Umin obezoružavajući magnetizam bez sumnje najviše došao do izražaja u njenom poslednjem filmskom nastupu, Kaufmanovom ekscentridnom ostvarenju 'Henri i Džun'. lako igra lik iz naslova, njena ulogaje defakto epizodna. Tim više sesvaki njen ulazak u kadarželjno iščekuje. D.P.

18