Seljanka

15

девојка, али већ наилази не потешкоће у кући; много их је, била је код мене три дана, много сам је бодрила и дуго. са њом разговарала и тумачила јој њену улогу у кући, па је много веселија отишла својој кући, него што ми је дошла. Маша је врло добра и сретна девојка, јер су јој родитељи увиђавни и хоће све да јој учине. Често ми дође, волемо је. Оне друге — нарочито Олга и друга Стана добро се држе.

Ето драга госпођице изнех Вам моја запажања на ваше ученице и почетак нашега рада, опет ћу их скоро позвати. Како сте Ви драга Много Вас спомињемо и нестрпљиво чекамо, кад ће те нам доћи за нове ученице. Мој муж и ја срдачно Вгс поздрављамо. | | Вукосава С. Боглић.

Вери Гогић, Браћевци—Цариброд

Мила моја Верице ти си ми добро дете, редовно пишеш, а ја се увек много обрадујем кад ми ученице пишу јер видим онда из писама шта су код своје куће урадиле. Пи. шеш ми да ти је умро деда — Бог нека му душу прости, шта ћеш кад се остари мора се и умрети. Видела сам на слици што си ми раније послала да је стар био, оставио је добр синове, снаје и унучад па је мирно умро. Драга моја Веро хвала ти много на чарапама, облачим их кад путујем, врло су лепе. Много се радујем што се држиш мојих савета и што се сећаш ваше школе и Краљевог фонда. И треба да се сеЋаш, јер управа Краљева фонда све вас је сакупила била да се просветите, да и друге поучите, па да и цело село види користи од вас.

Поадрави све твоје укућане, а теби грли твоја Д.Л.

Стојанка Смиљковић, Старо Село—Тешово _

"Добро моје Стојанче |

Морам да ти одговорим, бојим се да се не наљутиш на твоју госпојицу. Нисам ја тебе заборавила керко, баш те често спомињем са г-ђом и Секом, него вас је много па не стигнем свакој да одговорим, Велиш да само кад спаваш онда не мислиш на школу вашу, то ми је мило, и треба да се сећаш школе, јер сте-у школи научили све оно што вам је потребно. Пиши ми шта ти дозвољавају твоји, твој татко ти је увек лепо писао, сећаш се кад ти је једном писао: