Seljanka

15 „Стојанче пиле моје“ па се надам да ће ти татко дозволити да измениш живот у вашој кући. Много све твоје укућане поздрављам а тебе увек воли твоја Д. Л.

Мила моја и пошин. 2:це.

Примила сам вашу карту која ме је јако обрадовала. Кад сам разумила да сте хвала Богу добро и здраво. Мила моја г це, била сам се много забринула што ми од вас одговора нема, око првог ов. мес. Сваки сам дан радо очекивала наш драги лист Сељанку, па нисам га добила, да знате како ми је жао. Чини ми се гце да сам се давно и давио раздвојила од мојих милих другарица, а видим по датуму да је тек месец дана.

Писала ми је Милица, Ленка, Милка, Радмила и Рада. Мила г-це била сам код брата Петра Петковића у Гацко на крсну славу, било им је врло драго кад сам дошла а још кад сам им показала знање што сам научила у нашој драгој школи. Моји су укућани врло задовољни са мојим знањем, сваку вечер држим часове, старијн ме неколико слушају, а а млађи већ скоро сву хигијену научили.

Могу Вам се похвалити да дивно предем на бачку преслицу, а мојима је врло занимљиво, пошто у нас нема ових преслица. Из села долазе да гледају и већ желе да их граде, тако им се допада.

_ Драга гђице много Вас поздрављају моји укућани, а Вас много воли и љуби Вам руке ваша захвална кћи Даринка Глоговац,

сврш. уч. Дом. школе Краљ. фонда