Seljanka

Наша пошта

Г-ци Катарини Димовић учитељици — Прилеп.

Срдачно вам честитам верење са господином Андоном С. Шапчевићем, радујем се што се удајете за учитеља, јер "ће те заједнички видети фу селу недостатке и заједнички ра_дити за добро села. | Вас и вашег вереника искрено и срдачно поздравља Д. Лацковићева.

Драга госпођице, већ је прошло доста времена од како "вам нисам писала, али немојте мислити да сам вас заборавила. Драга г-це могу вам јавити да се налазим у новом месту, "венчала сам се 17-1, жао ми је што нисте дошли, ја сам вам "писала једно дугачко писмо и звала сам вас на моју свадбу и моје другарице, и незнам шта је узрок да нисам добила одговор. Драга г-це ја се сада налазим у Стручи па вас мо„лим да ми шаљете „Сељанку“ на ову адресу: Срмена Цветичанин — Струга — Кнез Арсена ул. 66 Љуби вам руке ваша ћерка Стрмена.

Вел. Бечкерек, 20/11-1935.

Поштована госпођице.

У прво време морам да вас замолим да ми опростите на моје дуго ћутање, било је разлога и зато нисам писала. „Драга г-це, ја вам желим да вас моје писмо здраву затекне и јављам вам да сам се удала, али због претешке жалости за нашим добрим и љубљеним Краљем нисмо правили весеље, него смо се само тихо венчали. У новом животу сам се лепо снашла, мужа имам доброг и лепо се слажемо, родом је цржогорац из Беране од Вешковића. Данас сам. вам послала