Sion

332

тако не чине озбиљни људи. Ми изучавамо бројеве са пажњом и старамо се да их определимо по најистинитијем критерију. Такога истог правида држе се сви не-католици оних ведиких народности, што се одвојише од Рима, које, без сумње, нису изостале од аега у просвети. Ми својим разумом не идемо у страну, него га унотребљујемо на изучавање и испитивање. 'Заиста, ми неможемо више шта од овога учинити, и кад смо учинили све оно, што је кадро да обедодани истину, онда је савест наша мирна. (ПАСТАВИЋЕ СЕ.) Г Л А С Н И 1^.

Марко Аћимовић, учитељ Грачачки, рукоположен је за дјакона 6. а за свештеника 17 Априда т. године, и постављен за пароха Грачачког, на место свога ода поч. јереја Михаида. Василије, монах монастира Жиче, рукоподожен је за дјакона 15 Априла, а за јеромонаха 4 Маја ове године, и придружен братству манастира Жиче. Максим монах манастира Наупаре, рукоподожен је за дјакона 20 Анрида те године.

Некролог. Милан Благојевић, капелан протојереја Ужичког, преставио се 5 Априда т. године и сахрањен испрошеном милостињом 6 истог меееца. Леп одговор онима, који тврде да је свештенство у добром материјадном стању.

Дар цркви Велико-Иванчанској. Павле Мијајловић и Зарија Мидић иридожиди су једну одежду од 14 дук. ц. Павде Ивановић сдикар 6 дук. ц. 30 гроша. Јован Гавриловић један петрахиљ 4 дук. ц. Петар Милановић наруквице 2 дук. ц. Марица суп. поч. Вуице. Дмитровић један појас 96 гр. Танасије Лазић дарак на путир 3 дук. ц. Сви из Велике Иванче. Свештенство и тутори цркве ове јавно захваљују овим дародавцима на нобожним прилозима њиховим. 5 Маја 1875 год. Димитрије Михајловић, у В. Иванчн. парох в. иваичАнски. ИЗДАЈЕ И УРЕЂУЈВ ПРОф. БОГОСЛОВ. АРХИМ. НвСТОр.

УДРЖАВНОЈ ШТАМПАРИЈИ.