Školski glasnik

Стр. 208.

ШКОЛ г КИ ГЛАСНИК.

Вр. 13.

Непадовића; Зона Зам &ирова, Ст. С Сремца ; С лланине и иепод планине, П. Кочића; Енејида у преводу др Н Вулића; Мртва стража од Болеслава Пруса, превео Ј1 Р. Кнежевић; Баја-Гање од Алека Константинова, превод Аксентија Бацете Рујанца. Сва досадашња кола књига могу се добити преко цовереника или непосредно од управе Српске књижевне вадруге по 6 динара или круна од кола, ако се ева кола узму. од једном; иначе I У. VIII, IX иХУ коло по 10, остала по 6 динара или круна. Веронаука, ручна књига за наставнике 1. II. III и IV. разр. осн. школа, од Милана Рабреновића и Славољуба Панића, учит. Беогр. Шт. Давидовић, 07. Ц 5. дин. Тетка Данина књ^га, написала Даниц<а Бандић. Ивд Ј. Радака у Вел. Кикинди. Ц 40 пот. Хумориетични калердар. П. Крстоношића за год. 1909, ц. 40 п. Велика Дидактика (Пјс1ас*1са тадпа) од Јована Амоса Ком^нског, превео Ј Миодраговић, проФесор. Изд. Задуж-

бине И. М Коларца, 125 Беогр. Д мокр. штамн. 07. Ц 2. дин. С Дунава на Дрину. Путопис у бању Ковиљачу (са сликом). Напиеао Мита Ђорђевић. Н. С. 08. Ц. 40 пот.

Хумполецка чоја чувена је на домаћој иијаци у Чешкој. Но одавна се већ извози у све земље у Аустро Угарској и на Балкану. Чинимо пажљивим на ®ирму Карла Коцијана, у Хумполцу и препоручујемо је п. читаоцима. Производи те Фирме одликовани су на многим изложбама првом наградом. Вавод шиље своје најновије мустре од разних штофова за мушко и женско одело јесење и зимско. Тражите мустре и послаће Вам се одмах нлаћеном поштарином.

Школеки дневник - еШтепегеН ез ти1а§21;аз1 пар!6ја рЦГ 58 табак по 10 фидира добија се у Учитељској Књижари „НАТ0ШЕВИЋ," Нови Сад.

ЧОЈЕ

ПОМОДНИХ ШТОФОВА за мушка одела, зимске и горње капуте и т. д. СЛОВЕНСКО/Ч УЧИТЕЉСТВУ по најјеФтинијим ценама даје Фирма Ј08ЕР РОГАСЕК а зро1. творница и велико стовариште чоје у ХУМПОЛЦУ, (Чешка) Мустре се разашиљу франко, У 3 против плаћени повратак. кз- Дсдини чтЏ забод -жх који је за учитељство завео посебне утврђене цене. 1—е

посебне утврђене цене.

* I I I I I

♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦

Уобо

отворена књиговезачка радња Бра^е Лучи+»а Ксби СздЋурчијека улица 32. бр. Част нам је јавити врло штованој публици из Новог Сада и околине. да смо отворили нову књиговезачку радионицу и да ћемо све послове који у ту струку спадају, тачно и по најумеренијој цени обављати. Преноручујемо своју ново отворену радњу свима новчаним и другим заводима за увезивање протокола, а нарочито црквеним општинама за увезивање евангелија и других књига. Као млади почетници трудићемо ее, да евоје врло штоване муштерије у сваком погледу задовољимо.

. ш ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦ ♦♦

♦♦ ♦♦ 9

Молимо дужнике да пошљу претплату за „Школски Гласник."