Školski list

85

Н А У К Е.

Свете речи. х. СВЕ СЕ МИЈЕЊА ДО ВОЉЕ ВОЖИЈЕ. 1ис#сх ХрГстосж В1ли: ,,Н1ео 1исуст> Христосв вели: Неи Ч1МЛА МИМОИА1ТЖ, СЛОВНЛ , , у «гм бо и земља проћи ће, али римоа ш л\ил\оид»та. и (Мае. гл. г ' г 24. ст. 35.)' јечи моје не ће проћи. Небо и землл и све што е на нвима, могу о себи рећи: Данас јесмо, а сутра нијесмо; али за Господа Бога и волго Божш не може тога нико и нигда казати; Господ е Богђ вазда онаВ истни, БоЖ1л в волл вазда она иста; Бож1е се речи нигда неменнго, БожШ е законЂ вечитх. Ко не зна, да човект. може бити данас чоек сјутра црна земља? Али Господђ Богђ, волн Божјн или речи Бож1е, остаће вавскђ као што и данасг есу.

Елдгх Господћ, вх В'к.к« МИЛОСТН 0ГО>, И ^ЛЖ! до родл исгинл 0го>. (^"ал. 99. ст. 5.)

Добар је Господ; милост је његова ва вијек, и истииа његова од кољеиа на кољено.

Речи су Божје вола Божјл и истина Божјн ; речи су Бож1е вечне, дакле и волп е Божјн вечна, и истина Божјл. Што е првима лгодима истина бнла, то е и нама сад, то ће и последн^му колену нашему истина бнти, истина Бож1н. Истина се Божјл не менн.

Истинл ГОСПОДНА пр (кћ1ваггх вг в-ккх,^. 116. ст. 2.) Тако е.

Истина Господња трае до

вијека.

ГОСПОДћ рЛ30рА1ТХ СОБ"ктћ1 ГЛЗћ1Ки)В2, 1ЈУМГГЛ&ТХ Ж1 МК1СЛИ ЛМД1И, и аМ1ТЛ1ТХ СОБ'кТ1\1 кнаЗЖ: вов-ктх Ж1 ГоспоДЈНћ бо В"кк« Пр1К1\1БЛ1ТЖ , помћшшша "РАЧ Л 6 ги1 Бх и родо и род*. (^. 32. ст. 10. и 11.)

Господ разбија намјере незнабошдима, уннштава помисли народима, обара савјете кнезовске. Намјера е Господња тврда до вијека, мисли срца његова од кољеиа на кољено,